Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον τελικό του ακοντισμού στο Πανευρωπαϊκό η Ελίνα Τζένκο

tzengko1 oregon 768x512

"Κάρφωσε" το ακόντιο στο όριο

Στέλνοντας το ακόντιο στα 61,28 μ. στη δεύτερη προσπάθειά της η Ελίνα Τζένκο, πέρασε το όριο των προκριματικών και προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μόναχο, που θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 21.25. Η Τζένγκο στην πρώτη της συμμετοχή σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, πέτυχες βολή 57,20 μ. στην πρώτη προσπάθεια, δείχνοντας πως είναι σε καλή κατάσταση. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ στον τελικό του Σαββάτου θα έχει την ευκαιρία να κάνει μια ανάλογα καλή εμφάνιση και να προσεγγίσει επιδόσεις που θα τη φέρουν ψηλά. Η 20χρονη μετέχει στο πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της καριέρας της.

Στην πρώτη βολή μπήκα λίγο χαλαρά, στη δεύτερη ήμουν συγκεντρωμένη, ήταν καλή βολή, αλλά πάλι με τεχνικά λάθη. Έχω πολύ θετική ψυχολογία για τη συνέχεια και νομίζω πως φάνηκε και από το σημερινό μου αγώνα. Πάμε τελικό με πολύ καλή διάθεση”, είπε η Τζένγκο με το τέλος του αγώνα και συμπλήρωσε: “Η βολή στα 65,40 μ. με είχε μαγκώσει λίγο, αλλά είχα πει στον εαυτό μου πως πρέπει να χαλαρώσω και να συγκεντρωθώ και να μην το σκέφτομαι. Αυτά τα μέτρα τα έχω. Ακόμη και η σημερινή βολή, ήταν βολή που είχε και άλλα περιθώρια να πάει μακριά. Για να μπορέσεις να ρίξει καλά στο ακόντιο πρέπει να είσαι χαλαρός, αν πιεστείς δεν βγαίνουν βολές, κάνεις τεχνικά λάθη”.

Αναφορικά με τι προσδοκά από την παρουσία της στον τελικό, δήλωσε: “Πάμε γερά στον τελικό. Θέλω να απολαύσω τον αγώνα, είμαι 19 χρονών και αγωνίζομαι σε αυτό το επίπεδο. Σίγουρα θα προσπαθήσω για ένα μετάλλιο”.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020