xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Μέτρα ανακούφισης για τους πλημμυροπαθείς της Χαλκιδικής ζητά το ΚΚΕ

300077063 1967633470292259 7591143655953917514 n

Παρέμβαση για τα πρόσφατα προβλήματα από την κακοκαιρία

Να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές από τις πλημμύρες, να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης, αποζημιώσεις στο 100% και να αποκατασταθούν οι ζημιές, απαιτεί η ΤΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ για τις πρόσφατες καταστροφές από τις πλημμύρες. Παράλληλα απαιτεί να προχωρήσει άμεσα ο καθαρισμός των ρεμάτων, να υπάρξει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην αντιπλημμυρική θωράκιση όλης της περιοχής και να δοθούν έκτακτα κονδύλια για αυτό το σκοπό.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Για άλλη μια φορά οι κάτοικοι σε κωμοπόλεις και αρκετά χωριά της Χαλκιδικής έγιναν μάρτυρες της παντελούς έλλειψης αντιπλημμυρικών υποδομών και απαραίτητου προσωπικού με τις τωρινές βροχοπτώσεις που έπληξαν σχεδόν όλο τον νομό Χαλκιδικής.

Ενδεικτικά η Χαλκιδική βρέθηκε αντιμέτωπη με: Πλημμύρες και διακοπές ηλεκτροδότησης σχεδόν σε όλο τον δήμο Σιθωνίας, με την ενίσχυση του προβλήματος του βιολογικού στην Νικήτη, με διακοπές ρεύματος σε περιοχές και στον δήμο Αριστοτέλη, όπως στην Ιερισσό και την γύρω περιοχή, στα Νέα Ρόδα, στην Ουρανούπολη, με διακοπές υδροδότησης και καταστροφές σε στρέμματα πράσινης βρώσιμης ελιάς σε τμήματα του Δήμου Πολύγυρου.

Οι παραπάνω συνέπειες θα μπορούσαν να είχαν περιοριστεί αν υπήρχαν οι κατάλληλες αντιπλημμυρικές υποδομές και το απαραίτητο προσωπικό και αν η προστασία της ζωής του λαού και της περιουσίας είχαν πρώτη προτεραιότητα για το κράτος.

Παρά το γεγονός πως η έντονη βροχόπτωση είχε προαναγγελθεί εδώ και ημέρες, η χώρα ήταν αθωράκιστη απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Για άλλη μια φορά ο λαός έμεινε εκτεθειμένος.

Οι πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στην περιοχή έχουν ως βασικό υπεύθυνο την πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, μια πολιτική που δίνει τα πάντα στο κεφάλαιο και από την άλλη στερεί από το λαό βασικές υποδομές, στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών. Κάθε φορά που οι κάτοικοι βιώνουν καταστροφές η εκάστοτε κυβέρνηση λέει ότι φταίει το "ακραίο καιρικό φαινόμενο" και η κλιματική αλλαγή. Υπεύθυνο είναι μόνο το καπιταλιστικό κέρδος, είναι το ίδιο το σύστημα που δημιουργεί όλα αυτά τα προβλήματα και ταυτόχρονα δεν παίρνει κανένα μέτρο για τη προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα μπορούν να αντιμετωπιστούν αν η επιστήμη, η τεχνολογία και οι σύγχρονες δυνατότητες της ανθρωπότητας μπουν στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι σε αυτή της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Η ολοκληρωμένη προστασία της ζωής, της ασφάλειας και της περιουσίας των λαϊκών στρωμάτων, προϋποθέτει τη σύγκρουση με τις αιτίες που δημιουργούν αντίστοιχα προβλήματα.

Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός διαχείρισης υδάτινων πόρων και προστασίας από πλημμύρες έχει σαν προϋπόθεση ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει στο επίκεντρο τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων. Τώρα που οι εργαζόμενοι βλέπουν ξανά κράτος και κυβέρνηση να σηκώνουν "ψηλά τα χέρια", το σύνθημα γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο: "Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής". Με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση, που θα στοχεύει στον πραγματικό ένοχο, την ίδια τη λειτουργία του συστήματος με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος, που αφήνει τους εργαζόμενους ανυπεράσπιστους σε φυσικά φαινόμενα και καταστροφές. Σε αυτή τη φάση είναι κρίσιμο ο λαός της Χαλκιδικής, με την πάλη του να διεκδικήσει πόρους από κράτος - περιφέρεια - δήμους για να λυθούν άμεσα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Απαιτούμε:

Να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης και αποζημίωσης στο 100% και αποκατάσταση των ζημιών. Να προχωρήσει άμεσα ο καθαρισμός των ρεμάτων και να υπάρξει επιτέλους μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην αντιπλημμυρική θωράκιση όλης της περιοχής. Να δοθούν έκτακτα κονδύλια για αυτό το σκοπό».

paliouras2

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2