sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Υπόδειγμα δράσης το Πρόγραμμα Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αριστοτέλη

Kikilias Valianos 3

Παρουσιάστηκαν στον Υπουργό Τουρισμού τα πεπραγμένα του Δήμου Αριστοτέλη στον τομέα του τουρισμού

Την πρόθεση του να αξιοποιήσει το πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Αριστοτέλη ως υπόδειγμα δράσης περιφερειακών ΟΤΑ στον τουριστικό τομέα, εξέφρασε στον Δήμαρχο Στέλιο Βαλιάνο, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μετά την επίσκεψή του στην Ιερισσό.

Ο Υπουργός Τουρισμού και οι συνεργάτες του, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιερισσού μια παρουσίαση των πεπραγμένων του Δήμου Αριστοτέλη στον τομέα του τουρισμού κατά την τελευταία τριετία, από τον κ. Βαλιάνο και τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, στη διάρκεια της οποίας τονίστηκαν ιδιαίτερα:

Ο τρόπος με τον οποίο αναδεικνύονται σε συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Αριστοτέλη οι «μοναδικότητες» οικουμενικής ακτινοβολίας με τις οποίες συνδέεται: α) το Άγιον Όρος, β) ο αρχαίος φιλόσοφος Αριστοτέλης, γ) ο καζαντζακικός ήρωας Αλέξης Ζορμπάς, δ) ο συνδυασμός 300 χλμ ακτογραμμής, και τριών ορεινών όγκων προστατευόμενων από την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Natura 2000, κ.α.

Η δομή του σχεδίου δράσης, κατανεμημένη σε 18 θεματικές ενότητες (από τον περιπατητικό, τον προσκηνυματικό, τον σχολικό και τον γαστρονομικό τουρισμό, ως τον οινοτουρισμό, τον καταδυτικό τουρισμό και τον τουρισμό 55 plus).

Ο επαγγελματικός τρόπος προσέγγισης και συνεργασίας με μερικούς από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς του εξωτερικού και ένα σύνολο περίπου 100 μικρότερων τουριστικών πρακτόρων που περιλαμβάνει:

- 9 παρουσιάσεις προορισμού σε ειδικές προωθητικές εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη,
- 7 εκθεσιακές συμμετοχές στην Ευρώπη,
- 6 press trips,
- 15 D2D προγράμματα επαγγελματικών επαφών στην Ευρώπη και τη Ασία,
- 22 KOUZINA trips,
- 11 Fam Trips,
- 2 Trekking Trips,
- 2 Wine Trips,
- 4 θεματικές δικτυώσεις,
- 2 fora διαβαλκανικής συνεργασίας και πολλά άλλα!

Η ενεργοποίηση του τοπικού δυναμικού με την "Αριστοτελική" Σύμπραξη Τουριστικών Επιχειρήσεων και πρωτογενούς τομέα.

Ο γαστρονομικός και πολιτιστικός θεσμός KOUZINA.

• Τα ήδη ορατά αποτελέσματα με πληρότητες που προσεγγίζουν το 100% για διάστημα μεγαλύτερο των εννέα μηνών σε ξενοδοχειακές μονάδες της ορεινής πλευράς του Δήμου.

Kikilias Valianos 1

«Τα τελευταία τρία χρόνια, σε πείσμα των εμποδίων που ύψωσε μπροστά μας η πανδημία και συνεχίζει να υψώνει η ενεργειακή κρίση, καταφέραμε να οικοδομήσουμε ένα τουριστικό μοντέλο ανάπτυξης, που ήδη αποδίδει αποτελέσματα και θα αποδώσει πολύ περισσότερα τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Βαλιάνος. «Ανοίξαμε νέες τουριστικές αγορές, πετύχαμε τη σύνθεση δυνάμεων των τουριστικών παραγόντων της περιοχής μας, αξιοποιήσαμε νέες τεχνολογίες, οικοδομήσαμε σταθερές σχέσεις συνεργασίας με δήμους, φορείς και ιδιώτες σε Ελλάδα και πολλές χώρες του εξωτερικού. Και θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια για το γεγονός, ότι σ` αυτή την προσπάθεια, είχαμε σταθερούς συμπαραστάτες το Υπουργείο, τόσο την πολιτική ηγεσία, όσο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τα γραφεία του ΕΟΤ ανά τον κόσμο».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, προαναγγέλλοντας την μετατροπή της παρουσίασης του Δήμου Αριστοτέλη σε “case study” ενώπιον του ΣΕΤΕ και της ΚΕΔΕ, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Είναι εξαιρετική η προσπάθεια που έχει γίνει αυτά τα χρόνια στον Δήμο Αριστοτέλη και πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτό το μοντέλο δράσης, ως υπόδειγμα του τρόπου με τον οποίο μικρότεροι περιφερειακοί δήμοι, μπορούν να οικοδομήσουν και να πετύχουν την τουριστική τους προβολή και ανάπτυξη, συμβάλλοντας έτσι και στην ενίσχυση του συνολικού τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας».

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr