ΡΟΗ 24/7:

Μ. Βορίδης: Η ΝΔ είναι απολύτως ενωμένη και συντεταγμένη

287274034 2052896024894842 5177800120263719606 n

Κομματική εκδήλωση στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Aπάντηση στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση είναι σε «αποδρομή» και ότι «καταρρέει», ιδιαίτερα μετά την υπόθεση της απόπειρας παρακολούθησης του κινητού του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ με αυτοδιοικητικούς, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι, εάν αυτοί οι ισχυρισμοί ήταν αληθείς, θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουν καταγραφεί και στις τελευταίες μετρήσεις - και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση που «καταρρέει», έχει σήμερα εννιάμιση μονάδες διαφορά, δηλαδή εξακολουθεί να είναι η ηγεμονική».

«Θα πει κανείς: Ήταν σωστό αυτό που έγινε; Αυτό δε χρειαζόταν να το πει κανείς, μας το είπε ο πρωθυπουργός» συνέχισε ο κ. Βορίδης, τονίζοντας ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναγνώρισε το σφάλμα, έκανε τις διορθωτικές κινήσεις και τις απαραίτητες αντικαταστάσεις και λειτούργησε θεσμικά. «Αντίθετα, όλοι οι υπόλοιποι που υποτίθεται ότι εκόπτοντο, ο πρωτίστως και κυρίως ενδιαφερόμενος ο κ. Ανδρούλάκης, δεν έκανε τον κόπο να κάνει έστω μια επίσκεψη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών να μάθει την αιτία, πράγμα που του το είχαμε πει από την πρώτη μέρα» πρόσθεσε ο κ. Βορίδης και συνέχισε: «Και σε αυτή την υπόθεση, όλη η ΝΔ είναι απολύτως ενωμένη και συντεταγμένη και συμπαραταγμένη και δεν υπάρχει η παραμικρή παραφωνία. Όλη η ΝΔ».

Ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι στο διάστημα που απομένει ως τις επόμενες εκλογές, διαμορφώνονται δύο προτάσεις εξουσίας: η μία θα είναι η, κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, πρόταση «προοδευτικής» κυβέρνησης, δηλαδή, «πρωθυπουργός ο Τσίπρας, με συνεταίρο και υποστηρικτή τον Βαρουφάκη και από δίπλα τον Ανδρουλάκη» και η άλλη η πρόταση θα είναι «η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη». Τι θα επιλέξει ο λαός; - διερωτήθηκε ρητορικά ο κ. Βορίδης, για να απαντήσει ο ίδιος ότι θα επιλέξει την ανανέωση της θητείας της παρούσας κυβέρνησης.

«Καθώς θα πηγαίνουμε στο τέλος αυτής της κυβερνητικής θητείας και θα ζητήσουμε την ανανέωση από τον ελληνικό λαό για την επόμενη, οι μνήμες πρέπει να καθίστανται εναργείς» είπε ο κ. Βορίδης και συνέχισε: «Ξανά Αριστερά, ή αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη; Η απάντηση νομίζω θα είναι γρήγορη, σαφής και καταλυτική». Διέβλεψε δε, ότι οι δήμαρχοι που έχουν κοινές ιδεολογικές αναφορές με τη ΝΔ, θα επικρατήσουν και στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές τον επόμενο χρόνο.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στη συνεργασία, στα προγράμματα και στα κονδύλια στήριξης των δήμων για την επιτέλεση του έργου τους, μέσα στην ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, και δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της στήριξής τους.

Τέλος, αναφέρθηκε στις προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών και άλλων ειδικοτήτων, ενώ αποκάλυψε ότι προωθείται και προκήρυξη για 1000 δημοτικούς αστυνομικούς, για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους δήμους.

«Ανάπτυξη για όλους, τώρα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ότι είναι το πρόταγμα της κυβέρνησης της ΝΔ, εξηγώντας ότι η σημερινή κυβέρνηση έκανε όλη την προεργασία για εμπέδωση ενός κλίματος σταθερότητας, εμπιστοσύνης και ασφάλειας, μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συγκυρίες.

305054036 521296916663561 8179969479521624489 n

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στις θεσμικές παρεμβάσεις και ενέργειες της κυβέρνησης, όπως η μείωση των φόρων και της ανεργίας, η στήριξη της αυτοδιοίκησης και η αντιμετώπιση της ακρίβειας, με στόχο την «ανθεκτικότητα» της κοινωνίας. Πρόσθεσε όμως, ότι στην ατζέντα της κυβέρνησης υπάρχει και το μακροπρόθεσμο σχέδιο, το αναπτυξιακό όραμα, ενώ υπάρχουν σήμερα και οι πόροι - εθνικοί και ευρωπαϊκοί - για την επίτευξή του.

Ειδικότερα για την αυτοδιοίκηση, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στα βήματα που έγιναν, με τη νομοθεσία για την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας και τη «διαρκή στήριξη» της κυβέρνησης προς τους δήμους, μέσα σε συνθήκες πανδημίας και ενεργειακής κρίσης - και δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της υποστήριξης της αυτοδιοίκησης.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, αναφέρθηκε στα «πραγματικά» έργα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη φετινή ΔΕΘ και πρόσθεσε ότι αυτά που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση στην αυτοδιοίκηση, αποτελούν τον «καθρέφτη, σε όσα προσπάθησαν να κάνουν σε όλα τα υπόλοιπα».

«Ό,τι δεν μπορούν να ελέγξουν, όποιον δεν μπορούν να πείσουν, πάνε να το ναρκοθετήσουν, να το καταστρέψουν» είπε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Δεν μπορούν να κερδίσουν οι δικοί τους εκπρόσωποι την εμπιστοσύνη στην τοπική αυτοδιοίκηση; Απλή αναλογική... Δεν μπορούν να πείσουν για τις ιδέες τους στα πανεπιστήμια; Καταλήψεις...».

304149532 508751014394865 8532026014192946522 n

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στις ενέργειες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο οποίος μέσα σε συνθήκες πανδημίας και στην ενεργειακής κρίσης, πέτυχε «να μειώσει πάνω από πενήντα φόρους», να ρίξει στις έξι μονάδες την ανεργία, να συγκρατήσει θέσεις εργασίας, ενώ μετά από τόσα χρόνια υπάρχουν τόσοι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών. Αναφέρθηκε και στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση της απόπειρας παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση και η ΝΔ, εδώ και ένα μήνα έκανε και κάνει μια «πολύ σκληρή αυτοκριτική», για «κάτι το οποίο όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν ότι είναι νόμιμο» και «για κάτι το οποίο, ο νόμος ισχύει από προηγούμενες κυβερνήσεις».

«Εμείς, λοιπόν, το κάνουμε αυτό, γιατί στο λεξιλόγιο μας υπάρχουν κάποιες λέξεις που σε αυτούς δεν υπάρχουν. Ευθύνη, ευθιξία και πολιτικό θάρρος» Και ξέρετε κάτι; Δε δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών από αυτούς που έχουν δύο υπουργούς κατηγορούμενους στο ειδικό δικαστήριο... ».

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, αναφέρθηκε στα τριάντα και πλέον έργα στα οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός τις προηγούμενες μέρες, τα οποία θα αλλάξουν, όπως είπε, την εικόνα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, και θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή προοπτική της.

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Ιγνάτιος Καιτεζίδης αναγνώρισε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της «κυβερνησιμότητας» των δήμων και τη δρομολόγηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ενώ ζήτησε την συνέχιση της στήριξης για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους των δήμων και την αναστολή του ειδικού τέλους ταφής για τα απορρίμματα, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι προϋπολογισμοί των δήμων.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων της ΝΔ.

επιστροφή στην κορυφή