ΡΟΗ 24/7:

ΒΙΒΛΙΟ | Μια κοινωνική λειτουργός αφηγείται

vivlio koinoniko alithines istories osa ithela na po ekdoseis pigi scaled

"Όσα ήθελα να πω" της Ευστρατίας Γουντουδάκη

"Μην το πεις πουθενά, σε παρακαλώ! Αυτό που σου είπα. Για το παιχνίδι. Ο µπαµπάς θυµώνει και η µαµά δεν µιλάει και κρύβεται όταν θυµώνει ο µπαµπάς. Μου υπόσχεσαι ότι δεν θα το πεις;"

Η ενδοοικογενειακή βία. Η σεξουαλική παρενόχληση. Η κακοποιητική συμπεριφορά, σεξουαλικής φύσεως και όχι μόνο, εντός της ίδιας της οικογένειας. Η βαναυσότητα της μοναξιάς της τρίτης ηλικίας. Η εργασιακή βία. Η δίνη του πένθους. Η παιδική κακοποίηση. Φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, των οποίων η ορατότητα παρέμενε περιορισμένη, μέχρι και πριν από λίγα χρόνια. Με τις κοινωνικές εξελίξεις των τελευταίων ετών, και ιδίως τα κινήματα με στόχο την ενδυνάμωση της γυναικείας φωνής, ολοένα και περισσότερες περιπτώσεις κακοποιητικών συμπεριφορών άρχισαν να ξεσκεπάζονται, με τις διάφορες μορφές βίας κατά των γυναικών – αλλά και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων εν γένει – να τίθενται στο προσκήνιο. Έφτασε, επιτέλους, η στιγμή να μιλήσουμε ανοιχτά για τα κοινωνικά προβλήματα. Και η συλλογή ιστοριών "Όσα ήθελα να πω" έχει ακριβώς αυτόν τον στόχο.

Η έμπειρη κοινωνική λειτουργός Ευστρατία Γουντουδάκη παρουσιάζει μια συγκλονιστική καταγραφή ιστοριών βίας προς γυναίκες, έμφυλης και μη, βασισμένων σε περιπτώσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στο πλαίσιο της εργασίας της. Το αποτέλεσμα είναι μια συλλογή ικανή να συγκλονίσει κάθε αναγνώστη, θέτοντας ενώπιον του ζητήματα τα οποία αφορούν, και απειλούν, όλους μας, ακόμα και εάν η κοινωνία μας επιθυμεί να τα κρύψει κάτω από το χαλί.

Κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή

Η συγγραφέας

Η Ευστρατία Γουντουδάκη γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Καβάλα. Αποφοίτησε από το τµήµα Κοινωνικής Εργασίας του Δηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου Θράκης το 2002 και είναι κάτοχος διπλώµατος Θετικής Ψυχολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήµιο. Η προϋπηρεσία της στο πεδίο µετρά στο σύνολό της 19 χρόνια, µεταξύ των οποίων είχε την ευκαιρία να αποκτήσει σηµαντική εµπειρία σε διαφορετικά πλαίσια εργασίας, όπως το πρόγραµµα "Βοήθεια στο Σπίτι" και η Ειδική Αγωγή-Εκπαίδευση. Από το 2013 µέχρι και σήµερα εργάζεται ως Κοινωνική Λειτουργός στο Συµβουλευτικό Κέντρο της Κοµοτηνής παρέχοντας υποστήριξη σε γυναίκες-θύµατα βίας και γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές οµάδες. Η επιθυµία της για ευαισθητοποίηση του κοινού σε "δύσκολα" ζητήµατα µε τα οποία ερχόµαστε όλοι αντιµέτωποι στην καθηµερινότητά µας και η ανάδειξη της σηµαντικότητας του επαγγέλµατός της αποτέλεσαν για εκείνη τα σηµαντικότερα κίνητρα τα οποία και την οδήγησαν εν τέλει στη συγγραφή ολοκληρωµένου βιβλίου.

επιστροφή στην κορυφή