ΡΟΗ 24/7:

Θεατρική παράσταση για τον Χρυσόστομο Σμύρνης στο Αμφιθέατρο της Αγίας Παρασκευής

af xrsm

Στις 13 Σεπτεμβρίου

Οι τελευταίες ημέρες της Μικρασιατικής καταστροφής, μέσα από την ζωή, το έργο και το τραγικό τέλος του Αγίου Χρυσοστόμου, του τελευταίου Μητροπολίτου της Ελληνικής Σμύρνης, θα αναβιώσουν στη θεατρική παράσταση που διοργανώνει ο Σύλλογος Απανταχού Τριγλιανών σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση: «Μητροπολίτης Χρυσόστομος Σμύρνης - μια ιστορία μέσα από τις στάχτες», την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στο Αμφιθέατρο της Αγίας Παρασκευής.
Η παράσταση διοργανώνεται με τη στήριξη του Δήμου Ν. Προποντίδας και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Το έργο βασίζεται σε αληθινά ιστορικά γεγονότα. Κατά την διάρκεια του, ξεδιπλώνεται ο βίος του Αγίου Χρυσοστόμου, έρχονται στην επιφάνεια άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του, η δράση του, η στάση του απέναντι στην πολιτική εξουσία της Ελλάδας, η συμπεριφορά των ηγητόρων της εποχής του προς το πρόσωπό του, ο Μακεδονικός Αγώνας, και οι ατελείωτες προσπάθειές του για την διάσωση του Ελληνισμού.
Ακόμα, μέσα από την δραματοποίηση της ιστορίας του έργου, έρχονται στις μνήμες, σκηνές από το ολοκαύτωμα και η αποτρόπαια σφαγή των Μικρασιατών και η δική του αυτοθυσία, που αποδεικνύει περίτρανα, πως η ζωή του, έχει γίνει φάρος για την Χριστιανοσύνη.
Είναι ένα θεατρικό έργο που ξυπνά μνήμες και συνειδήσεις, που καθηλώνει τον θεατή, αναμοχλεύει συναισθήματα, αποτυπώνει την Ιστορία, φέρνει στο φως αλήθειες, ενισχύει την πίστη...
Κατά την διάρκεια του έργου, ακούγονται ζωντανά, Σμυρναϊκά τραγούδια και βυζαντινοί ύμνοι.

επιστροφή στην κορυφή