xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Επιστολή Ανάθεσης σε Ελληνικές τράπεζες για τη χρηματοδότηση του έργου των Σκουριών

Skoyries22

Χρηματοδότηση ύψους 680 εκατ. ευρώ

Η Ελληνικός Χρυσός και η μητρική της Eldorado Gold Corporation ανακοίνωσαν τη σύναψη με ελληνικές τράπεζες «Επιστολής Ανάθεσης» κατόπιν έγκρισης της επιτροπής πιστώσεων των τραπεζών, για τη χρηματοδότηση ύψους 680 εκατ. ευρώ του έργου ανάπτυξης των Σκουριών στα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη ΒΑ Χαλκιδική.

«Η Επιστολή Ανάθεσης για τη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου αποτελεί σημαντικό βήμα για την επανέναρξη του κατασκευαστικού έργου στις Σκουριές», δήλωσε ο George Burns, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado. «Οι Σκουριές είναι ένα έργο παγκόσμιας εμβέλειας που θα έχει μακροχρόνιο θετικό οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο για την Ελλάδα, στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε και σε άλλους κοινωνικούς μας εταίρους. Παραμένουμε σταθεροί στην εκτίμηση των κεφαλαιουχικών δαπανών της τάξης των 845 εκατ. δολαρίων που περιλαμβάνεται στη Μελέτη Σκοπιμότητας και, χάρη στον μηχανισμό χρηματοδότησης έργου που συμφωνήθηκε, η Εταιρεία έχει την ικανότητα βάσει του ισολογισμού της να χρηματοδοτήσει το υπόλοιπο των κεφαλαιουχικών δαπανών για την ολοκλήρωση του Έργου. Επίσης, συνεχίζουμε να αξιολογούμε τις ευκαιρίες για συμπληρωματικές πηγές χρηματοδότησης. Η τελική απόφαση για την επανέναρξη της κατασκευής εξαρτάται πάντα από την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου, στην οποία προσβλέπουμε εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2022».

Η Επιστολή Ανάθεσης περιλαμβάνει το έντυπο των αναλυτικών δανειοδοτικών όρων το οποίο περιλαμβάνει συνήθεις όρους και προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων και τον έλεγχο δέουσας επιμέλειας, και εξακολουθεί να υπόκειται σε διαπραγμάτευση των οριστικών συμβάσεων δανειοδότησης και στις λοιπές εγκρίσεις και προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων της έγκρισης του Διοικητικού Συμβουλίου και της επιβεβαίωσης της διαθεσιμότητας κεφαλαίων για ένα ποσοστό του μηχανισμού με χαμηλό επιτόκιο.

Σχετικά με τις Σκουριές

Το έργο των Σκουριών, μέρος των Μεταλλείων Κασσάνδρας, βρίσκεται στη χερσόνησο της Χαλκιδικής, στη Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για πορφυριτικό κοίτασμα χρυσού-χαλκού που θα εξορυχθεί με συνδυασμό συμβατικών τεχνικών επιφανειακής και υπόγειας εκμετάλλευσης. Με βάση τη Μελέτη Σκοπιμότητας, η συνολική διάρκεια ζωής του μεταλλείου είναι περίπου 20 έτη και προβλέπεται να έχει ετήσια παραγωγή κατά μέσο όρο 140.000 ουγγιών χρυσού και 67 εκατομμυρίων λιβρών χαλκού.

Κάνοντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε ένα σύντομο βίντεο που παρουσιάζει περιληπτικά τη συνολική πορεία του έργου των Σκουριών: https://youtu.be/84g90LWb0T4, ενώ στον ακόλουθο σύνδεσμο https://youtu.be/YXl-mFq3pHI θα βρείτε διαθέσιμο το πλέον πρόσφατο βίντεο των εργασιών για την ολοκλήρωση ανέγερσης του κτιρίου που θα στεγάσει το εργοστάσιο εμπλουτισμού.

paliouras1

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2