Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ικανοποίηση Μητσοτάκη για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων της ανάπλασης της ΔΕΘ

Mhts ds DETH

Συνάντηση Πρωθυπουργού με διοίκηση ΔΕΘ-Helexpo

Την ικανοποίησή του για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων του έργου της ανάπλασης του εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή του συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 86η ΔΕΘ.

Αναφερόμενος στην ανάπλαση μάλιστα δήλωσε ικανοποιημένος γιατί κάτι που ξεκίνησε, όπως είπε, σαν μια ιδέα που πολλοί τη χαρακτήριζαν επιστημονικής φαντασίας παίρνει σάρκα και οστά. Υπογράμμισε επίσης το μέγεθος της παρέμβασης και τη μοναδική ιδιότητα του νέου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου να βρίσκεται στην «καρδιά» της πόλης.
Επισήμανε δε την πρόθεση της κυβέρνησης να σταθεί αρωγός σε ό,τι χρειαστεί για την υλοποίηση του έργου.

Στην πλήρη κάλυψη του εκθεσιακού κέντρου στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, σημειώνοντας πως μετά από δύο χρόνια πανδημίας ήταν μεγάλο στοίχημα η επιστροφή στην κανονικότητα, το οποίο και επετεύχθη. Επισήμανε δε, αναφερόμενος στο έργο της ανάπλασης, πως ο ελεύθερος χώρος προς χρήση από τους πολίτες θα είναι τελικά 55% έναντι του αρχικού σχεδιασμού για 50%.

Τα εντυπωσιακά μεγέθη της 86ης ΔΕΘ, από τους 1.500 εκθέτες μέχρι τη δυναμική παρουσία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ως Τιμώμενης Χώρας, παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, σημειώνοντας μάλιστα πως μέχρι το τέλος του χρόνου η μία έκθεση θα διαδέχεται την άλλη.

Προηγήθηκε αγιασμός για την έναρξη της 86ης ΔΕΘ χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμου.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020