ΡΟΗ 24/7:

Ξεσήκωσε χθες το κοινό της ΔΕΘ ο Γιώργος Μαζωνάκης

Mazo deh

Απόψε ανεβαίνουν στη σκηνή των music events της 86ης ΔΕΘ οι αδερφοί Τσαχουρίδη

Τον χαρακτήρα της ως μιας μεγάλης γιορτής για τη Θεσσαλονίκη –πέραν του επιχειρηματικού της σκέλους- δικαιώνει η φετινή ΔΕΘ, με τους επισκέπτες να συρρέουν καθημερινά και να μοιράζονται τη ζωντάνια της, που δίνει παλμό στο κέντρο της πόλης.
Χθες βράδυ ο μοναδικός Γιώργος Μαζωνάκης έβαλε… φωτιά στη σκηνή των music events της 86ης ΔΕΘ, ξεσηκώνοντας το κοινό, που τον υποδέχθηκε με ενθουσιασμό στη Θεσσαλονίκη και τραγούδησε μαζί του όλες τις μεγάλες του επιτυχίες.
Απόψε στις 21:30 τη σκυτάλη παίρνουν οι αδερφοί Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, που θα παρουσιάσουν μια επετειακή μουσική παράσταση με θέμα τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, βασισμένη στη μουσική μας παράδοση. Η παράσταση, μια συνδιοργάνωση των ΔΕΘ-Helexpo και δήμου Θεσσαλονίκης, θα ζωντανέψει τη μνήμη μας. Σμύρνη, Τραπεζούντα και Κωνσταντινούπολη θα γίνουν πηγή έμπνευσης, δημιουργώντας ένα σπάνιο μουσικό αμάλγαμα, που μέσα από επιλεγμένα τραγούδια, θα παρουσιαστεί επί σκηνής. Μαζί με τους αδερφούς Τσαχουρίδη θα είναι η Μαίρη Δούτση και η πρότυπη χορευτική ομάδα «ΕΚΝΕΥΣΙΣ», ενώ παρουσιάζει η Ζήνα Κουτσελίνη. Το κοινό μπορεί να παρακολουθεί τις συναυλίες με το εισιτήριο εισόδου της ΔΕΘ.

86h DETH14

Έντονο είναι και το διεθνές στοιχείο στην 86η ΔΕΘ. Συνολικά η φετινή διοργάνωση μετρά κρατικές και διεθνείς συμμετοχές από 19 χώρες, στις οποίες μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τιμώμενη Χώρα της διοργάνωσης, περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, Λουξεμβούργο, Μπαγκλαντές, Βιετνάμ, Ινδονησία, Ουκρανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αρμενία, Ιράν, Ιταλία, Πολωνία, Σερβία, Κύπρος, Γεωργία, Ρουμανία, Ινδία, Νεπάλ και Αίγυπτος.

Μεταξύ των θεματικών ενοτήτων της 86ης ΔΕΘ περιλαμβάνεται επίσης και το αφιέρωμα «e-Politia», όπου Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι, Νομικά πρόσωπα, Δημόσιες επιχειρήσεις και Οργανισμοί δίνουν το «παρών», ενημερώνοντας τον πολίτη για τις δράσεις τους, ενώ παρουσιάζουν και την ψηφιακή τους πρόοδο.

Πολυθεματικό και πλούσιο είναι και σήμερα το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της 86ης ΔΕΘ που περιλαμβάνει από εκδηλώσεις της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, του υπουργείου Οικονομικών, του Enterprise Greece και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης μέχρι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών. (Βλέπε πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων)
Επίσημος Υποστηρικτής της 86ης ΔΕΘ είναι η βιομηχανία Παπαστράτος, Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών η Aegean, Επίσημος Τηλεπικοινωνιακός Πάροχος η WIND, Επίσημη Τράπεζα η Εθνική Τράπεζα, Επίσημος Πάροχος Ενέργειας η ΔΕΗ, Official IT Partner η Singular-Logic και Μπύρα της 86ης ΔΕΘ είναι η «ΝΥΜΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».
Χορηγός Φιλοξενίας των Music Events είναι το Capsis Hotel, Χορηγός των VIP Μετακινήσεων η Limousines VIP Services Greece, Χορηγός των Μετακινήσεων η Drive και Χορηγός του Catering η Samiotakis.
Χρυσός χορηγός του αφιερώματος της ΔΕΘ-Helexpo, σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΔΕ: «Aιών …εν Ιωνία, Θράκη και Πόντω» είναι η εταιρεία IPIROTIKI FACILITY SERVICES και υποστηρικτής η εταιρεία ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ Α.Β.Ε.Ε.
Η ΔΕΘ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).
Τις καθημερινές η Έκθεση είναι ανοιχτή από τις 16:00 έως τις 22:00.

επιστροφή στην κορυφή