ΡΟΗ 24/7:

Ζ. Κωνσταντοπούλου από ΔΕΘ: Στόχος η είσοδος της Πλεύσης Ελευθερίας στη Βουλή

Kwnstantopoulou sT DETH

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας απέκλεισε οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία

«Στόχος μας είναι η είσοδός μας στη Βουλή», υπογράμμισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, αποκλείοντας παράλληλα οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία.

Όπως τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, διανύουμε προεκλογική περίοδο και η Πλεύσης Ελευθερίας είναι πρώτο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, που επιδιώκει να μπει στη Βουλή ώστε να αποτελέσει αντιπολιτευτική δύναμη. Υπογραμμίζοντας ότι σήμερα υπάρχει πολιτική παρακμή, καθώς δεν ασκείται επί της ουσίας αντιπολίτευση, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε: «Η ύπαρξη αντιπολίτευσης αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα της Δημοκρατίας», ασκώντας παράλληλα κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Ο λαός μας δεν αξίζει αυτή η μοίρα δεν αξίζει αυτές τις κυβερνήσεις σας δεν αξίζει αυτή την πολιτική κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ δήλωσε ρητά ότι η Πλεύση Ελευθερίας δεν πρόκειται να αποτελέσει «κυβερνητικό μαξιλαράκι κανενός». «Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ25. Θα είμαστε κόμμα αντιπολίτευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας τους κ.κ. Νίκο Ανδρουλάκη και Γιάνη Βαρουφάκη ως "μπαλαντέρ συμμάχους" του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις υπουργικές καρέκλες.

Από τα πυρά της επικεφαλής της Πλεύσεις Ελευθερίας δεν ξέφυγε η κυβερνητική πολιτική, την οποία χαρακτήρισε "ανεύθυνη" αναφορικά με την ενεργειακή κρίση και την πολιτική των επιδοτήσεων, ενώ αναφερόμενη στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, επεσήμανε ότι θέτει τις βάσεις για νέα μνημόνια. «Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να καλλωπίσει την πραγματικότητα που ζουν οι πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στην εξωτερική πολιτική, η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «Στόχος της Πλεύσης Ελευθερίας είναι μια εξωτερική πολιτική βασισμένη στο Εθνικό Δίκαιο», αλλά και η «επέκταση των χωρικών υδάτων», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις Γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά και στη Συμφωνία των Πρεσπών.

επιστροφή στην κορυφή