ΡΟΗ 24/7:

Έρχεται το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του

854x480 ORIZONTIA meatconf23

Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες

Ξεκίνησε και επίσημα η διοργάνωση του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για το Κρέας και τα Προϊόντα του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3, 4 και 5 Φεβρουαρίου 2023, στο πλαίσιο της Έκθεσης Zootechnia. Διοργανωτής του Συνεδρίου είναι το εξειδικευμένο περιοδικό Meat News σε συνεργασία με την ΔΕΘ-HELEXPO.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη των σύγχρονων μέτρων «από τον στάβλο στο πιάτο» για την επίτευξη της ολοκληρωμένης προσέγγισης για την ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια του κρέατος και προϊόντων του, την υγεία και ορθή μεταχείριση των ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει ολόκληρη την αλυσίδα τροφίμων, από την παραγωγή ζωοτροφών, συστήματα σταβλισμού, εξοπλισμούς, γενετική βελτίωση, συμβατική/βιολογική εκτροφή των ζώων, υγειονομική διαχείριση, πρότυπα εκτροφής, ευζωία των ζώων, μεταφορά, σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις, παραγωγή κρέατος και προϊόντων του, ζωικά υποπροϊόντα, συντήρηση, συσκευασία, επισήμανση, ιχνηλασιμότητα, βιολογικά/παραδοσιακά προϊόντα, διακίνηση, μαζική εστίαση, πώληση, διατροφικές συνήθειες, εκπαίδευση, πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας, κανονιστικές απαιτήσεις, έως και την προετοιμασία αυτού του αγαθού στο πιάτο του καταναλωτή.

Σύμφωνα με την 1η ανακοίνωση του Συνεδρίου οι ενδιαφερόμενοι να παρουσιάσουν εργασίες τους στο συνέδριο θα πρέπει να υποβάλουν περίληψη της εργασίας έως την 1η Δεκεμβρίου 2022.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του θα διεξαχθεί στις 3, 4 και 5 Φεβρουαρίου 2023, στο πλαίσιο της Έκθεσης της Zootechnia και θα φιλοξενηθεί από την HELEXPO, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» - Αίθουσα Ολυμπιάς, με σκοπό την ανάδειξη των σύγχρονων μέτρων «από τον στάβλο στο πιάτο» για την επίτευξη της ολοκληρωμένης προσέγγισης για την ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια του κρέατος και προϊόντων του, την υγεία και ορθή μεταχείριση των ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει ολόκληρη την αλυσίδα τροφίμων από την παραγωγή ζωοτροφών, συστήματα σταβλισμού, εξοπλισμούς, γενετική βελτίωση, συμβατική/βιολογική εκτροφή των ζώων, υγειονομική διαχείριση, πρότυπα εκτροφής, ευζωία των ζώων, μεταφορά, σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις, παραγωγή κρέατος και προϊόντων του, ζωικά υποπροϊόντα, συντήρηση, συσκευασία, επισήμανση, ιχνηλασιμότητα, βιολογικά/παραδοσιακά προϊόντα, διακίνηση, μαζική εστίαση, πώληση, διατροφικές συνήθειες, εκπαίδευση, πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας, κανονιστικές απαιτήσεις, έως και την προετοιμασία αυτού του αγαθού στο πιάτο του καταναλωτή.

Οργανωτική Επιτροπή: Γ. Κατερίνης (Πρόεδρος), Β. Γιαννούλη, Ε. Γκίζα, Δ. Μίντζα, Π. Παπαδάκη.

Επιστημονική Επιτροπή: Σ. Ραμαντάνης (Πρόεδρος), Θ. Αλεξανδρόπουλος, Ι. Αμβροσιάδης, Γ. Αρσένος, Κ. Γενηγεώργης, Α. Γεωργούδης, Η. Γιάννενας, Α. Γκόβαρης, Ε. Δροσινός, Θ. Καλλίτσης, Σ. Καρολίδης, Κ. Κουτσουμανής, Ζ. Μούσια, Κ. Μπαρμπέρης, Ι. Μπιζέλης, Γ. Μπόσκου, Γ.-Ι. Νυχάς, Ε. Πανάγου, Δ. Παντελεάκη, Ε. Πετρίδου, Α. Ράντσιος, Δ. Σεργκελίδης, Π. Σκανδάμης, Ι. Σκούφος, Ν. Σολωμάκος, Ε. Σωσσίδου, Σ. Σωτηράκη, Π. Ταούκης, Α. Τζώρα, Ε. Χρηστάκη.

Υποβολή εργασιών: Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν περίληψη (Ελληνική και Αγγλική, έκταση περίπου 300 λέξεων) με πλήρη στοιχεία του εισηγητή (ιδιότητα, στοιχεία επικοινωνίας) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής περιλήψεων εργασιών: 1 Δεκεμβρίου 2022.

Τελευταία ημερομηνία ενημέρωσης για την αποδοχή των περιλήψεων των εργασιών: 10 Δεκεμβρίου 2022.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής πλήρων εργασιών: 21 Δεκεμβρίου 2022.

Το δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες του Συνεδρίου ανέρχεται σε 30 € (φοιτητές: 15 €) και περιλαμβάνει παρακολούθηση του επιστημονικού προγράμματος, είσοδο στην εμπορική έκθεση κατόπιν προεγγραφής, τόμο πλήρων πρακτικών, χαρτοφύλακα και έντυπο υλικό, βεβαίωση συμμετοχής, coffee brakes".

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Ακαδημίας, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος και του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος.

επιστροφή στην κορυφή