xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Θεσσαλονίκη: Αιματηρό επεισόδιο με 3 τραυματίες στα Διαβατά

astunomia kordela egklhmatos

Μπαράζ ελέγχων και συλλήψεων

Άγρια συμπλοκή με 3 τραυματίες και το θάνατο ενός σκύλου, σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον οικισμό Ρομά, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία από το σημείο διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αρχικά σε Κέντρο Υγείας και μετέπειτα σε νοσοκομείο της πόλης, τρία άτομα, ένας 40χρονος με τραύμα από πυροβόλο όπλο στη βουβωνική χώρα, ο οποίος και νοσηλεύεται, μια ανήλικη με τραύμα στο μέτωπο και ένας 24χρονος (ο οποίος συνελήφθη) τραυματισμένος από σκάγια πυροβόλου όπλου στο δεξί χέρι, στον οποίο και παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ανθρωποκυνηγητό εξαπέλυσε η Αστυνομία στη συνέχεια, έχοντας συλλάβει μέρι στιγμής τέσσερα άτομα. Πρόκειται για άντρες ηλικίας 32, 24, 21 και 43 ετών, εκ των οποίων οι τρείς πρώτοι, μαζί με δύο ακόμη άτομα 27 και 19 ετών που αναζητούνται. Τη σύλληψη των τριών πρώτων ατόμων 32, 24 και 21 ετών, που έλαβε χώρα το απόγευμα του συμβάντος, ακολούθησε η σύλληψη του 43χρονου άντρα στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της επόμενης ημέρας.

Πρωινές ώρες λοιπόν της Δευτέρας, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, Πρόληψης – Καταστολής της Εγκληματικότητας και Ασφάλειας Δέλτα και τη συμμετοχή αστυνομικών των Διευθύνσεων Τροχαίας, Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Αλλοδαπών και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης με ομάδα ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση στον οικισμό που εκτυλίχθηκε το συμβάν, κατά την οποία:

· διενεργήθηκαν 3 κατ’ οίκον έρευνες,

· ελέγχθηκαν 86 άτομα και

· έγιναν έρευνες σε 71 οχήματα,

ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 43χρονος στο πλαίσιο αναζητήσεων για εμπλοκή του σε επικίνδυνη σωματική βλάβη του προαναφερόμενου 24χρονου συλληφθέντα, ο οποίος (24χρονος) κατηγορείται για βαριά σωματική βλάβη του 40χρονου παθόντα και παράβαση του νέου πλαισίου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Επιπρόσθετα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες όλων των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά:

· 2 κυνηγετικά όπλα που κατείχαν παράνομα,

· 16 κάλυκες κυνηγετικού όπλου,

· 11 συγκεντρωτήρες φυσιγγίου και

· 3 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένο ζώο συντροφιάς του 43χρονου άντρα. Επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίζουν, κατά περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

επιστροφή στην κορυφή