Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται ο 1ος Αγώνας Δρόμου «Kassandra Run Sea to Sea»

kassandra run

Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου

Τον 1ο Αγώνα Δρόμου «Kassandra Run Sea to Sea» διοργανώνουν η εταιρία SMF Sports σε συνεργασία με το Δήμο Κασσάνδρας, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και τοπικούς φορείς του Δήμου Κασσάνδρας, το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, στις 17.00.
Οι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα οργανωμένο αγώνα ορεινού τρεξίματος ή δυναμικού βαδίσματος «mountain running and dynamic walking race» και να πιστοποιήσουν τις επιδόσεις τους. Οι επισκέπτες της περιοχής με την ευκαιρία της συμμετοχής τους στον αγώνα μπορούν να προγραμματίσουν και τις διακοπές τους την περίοδο αυτή.

Περιγραφή Διαδρομής

Οι δρομείς θα ξεκινήσουν από το λιμάνι της Νέας Σκιώνης (η Αρχαία Σκιώνη βρίσκεται 2 χιλιόμετρα ΝΑ) δηλαδή από νερά του Θερμαϊκού Κόλπου, θα διασχίσουν κάθετα την χερσόνησο της Κασσάνδρας και θα τερματίσουν στον Κόλπο της Κασσάνδρας, στην παραλία της Χανιώτης.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 17.00 από την προκυμαία της Νέας Σκιώνης. Οι δρομείς αφού περάσουν μέσα από τους δρόμους του Χωριού στρίβουν δεξιά στον κύριο περιφερειακό δρόμο και μετά από 200-300 μέτρα στρίβουν αριστερά και ακολουθούν τον επαρχιακό ασφάλτινο δρόμο που οδηγεί στην Χανιώτη. Το πρώτο 1ο χλμ. του δρόμου είναι ανηφορικό από εκεί και πέρα ακολουθεί κατηφορική διαδρομή με ελαφρές υψομετρικές αυξομειώσεις. Ο δρόμος κατηφορίζει με συνεχείς στροφές και εναλλαγές τοπίου, άλλοτε περιτριγυρισμένος από πεύκα και άλλα δένδρα και άλλοτε επιτρέπει την θέα στου Κόλπου της Κασσάνδρας μέχρι και της χερσονήσου της Σιθωνίας. Στη συνέχεια οι δρομείς μέσω της κύριας εισόδου της Χανιώτης, διέρχονται από την πλατεία του χωριού και τερματίζουν στο πάρκο εκατό μέτρα πριν την παραλία.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020