ΡΟΗ 24/7:

Τα "Άγουρα Κεράσια" στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη

af agoura ker

Με την Τάνια Τρύπη και τον Κωνσταντίνο Καζάκο

Το θεατρικό έργο του Μιχαήλ Άνθη "Άγουρα Κεράσια", με την Τάνια Τρύπη και τον Κωνσταντίνο Καζάκο, ανεβαίνει στο Θέατρο "Σοφούλη" (Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά) στη Θεσσαλονίκη, στις 17, 18, 24, 25 και 31 Οκτωβρίου, καθώς και την 1η Νοεμβρίου στις 21:00.

Λίγα λόγια για το έργο

Στάθης και Φανή ζοyν την φαινομενικά ήσυχη σχέση τους σε κάποια γωνιά της ελληνικής επαρχίας. Εκείνος γιατρός και πολλά υποσχόμενο κομματικό στέλεχος, εκείνη manager development σε πρόωρη απόσυρση, προκειμένου να αφοσιωθεί στην οικογένειά της και στην 15χρονη κόρη τους Μαρία. Πίσω, όμως, απ’ την ειδυλλιακή ησυχία, ένα τέρας καραδοκεί. Η Μαρία φέρεται αψυχολόγητα, λείπει απ’ το σπίτι τις πιο απίθανες ώρες, καπνίζει γυμνή χόρτο με τους συμμαθητές της στις τουαλέτες του σχολείου. Βίντεο με την ίδια σε άσεμνες πόζες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Ο πατέρας της καταφέρνει να κουκουλώσει τον όποιο αντίκτυπο. Η Μαρία όμως δεν το βάζει κάτω. Επιμένει. Για κάποιο δικό της λόγο μοιάζει να θέλει να γίνουν γνωστά όσα κάνει, ώσπου ένα βράδυ…
Το τέρας αρχίζει να ξεπροβάλει. Κι όσο σκοτεινό είναι, άλλο τόσο αμείλικτο φως εκπέμπει. Ένα φς vτόσο αποκαλυπτικό, όσο και οι ζωγραφιές της μικρής που συνθέτουν το φριχτό παρασκήνιο.
Ο βραβευμένος με 4 κρατικά βραβεία του Υπουργείου Πολιτισμού Μιχαήλ Άνθης, συνθέτει ένα σοκαριστικό θρίλερ ενδοοικογενειακής βίας, για να μας πει πως …«καμιά φορά η σιωπή κάνει τον πιο επικίνδυνο θόρυβο».

Συντελεστές:

Κείμενο: Μιχαήλ Άνθης
Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης
Σκηνικά-κοστούμια: Μαρία Καραθάνου
Μουσική: Γιάννης Μακρίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελεάννα Πλέσσα
Βοηθός Σκηνογράφου: Μαργαρίτα Τζαννέτου
Οργάνωση Παραγωγής-Επικοινωνία: Κρίτωνας Ζαχαριάδης

Στο τσέλο ο Σταύρος Παργινός, ενώ ακούγεται ως Μαρία η Τζένη Καζάκου.

Το έργο είναι ακατάλληλο για ανηλίκους κάτω των 15 ετών.

 

επιστροφή στην κορυφή