xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Διεκόπη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αριστοτέλη για τη ΜΠΕ της "Ελληνικός Χρυσός"

308186631 5735228449875323 6921214765297491785 n

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί σε νέα ημερομηνία

Διεκόπη η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αριστοτέλη για τη νέα Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της "Ελληνικός Χρυσός" το χθες Πέμπτη μετά από αντιδράσεις πολιτών που παραβρίσκονταν στο χώρο, οι οποίοι φώναζαν κατά της επένδυσης.
Σε σημερινή του ανακοίνωση ο Δήμος Αριστοτέλη καταγγέλλει το γεγονός επισημαίνοντας ότι μια μικρή μερίδα πολιτών στέρησαν την ευκαιρία να υποβληθούν ερωτήματα στους εκπροσώπους της εταιρείας και να λάβουν απαντήσεις. Παράλληλα κάνει λόγο για ανοχή των συμβούλων της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί σε νέα ημερομηνία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη:

«Μία μικρή μειοψηφία μερικών δεκάδων πολιτών, με φωνές και συνθήματα υποχρέωσε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη, να διακόψει τη συνεδρίασή του.

Επιβάλλοντας τη διακοπή λειτουργίας του εκλεγμένου θεσμικού οργάνου που εκπροσωπεί 20.000 Δημότες οι λίγοι στέρησαν την ευκαιρία του συνόλου των πολιτών και των εκλεγμένων εκπροσώπων τους, να υποβάλουν ερωτήματα και να λάβουν απαντήσεις σχετικές με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων επί του επενδυτικού σχεδίου της "Ελληνικός Χρυσός Α.Ε." από τους εκπροσώπους της ίδιας της εταιρείας που έχει την ευθύνη σύνταξης της μελέτης και από τους εκπροσώπους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να ακολουθήσει στη συνέχεια η γνωμοδότηση του Δήμου επί της Μελέτης.

Το γεγονός ότι υπάρχουν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που δείχνουν ανοχή στη μετατροπή της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου σε χάβρα, ας το κρίνουν οι δημότες του Αριστοτέλη.

Σε κάθε περίπτωση η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί σε νέα ημερομηνία και η γνωμοδότηση του Δήμου Αριστοτέλη θα εκδοθεί όπως θεσμικά προβλέπεται από τους πραγματικούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους.

Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα της γνώμης του, αλλά όχι της εξωθεσμικής επιβολής της. Καμία μειοψηφία, που θέλει να γυρίσει πίσω την κοινωνία του Δήμου Αριστοτέλη, δεν θα υποκαταστήσει τη θεσμική και δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου που εκπροσωπεί όχι λίγους, αλλά όλους.

Ας καταλάβουν οι εμπνευστές και υποκινητές τέτοιων συμπεριφορών, ότι παρεμποδίζοντας τη δημόσια υποβολή ερωτημάτων στους εκπροσώπους της "Ελληνικός Χρυσός", υπηρετούν μόνο το συμφέρον της εταιρείας που δήθεν επικρίνουν και τη συσκότιση των προβλημάτων της Μελέτης, που δήθεν καταγγέλλουν».

paliouras1

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2