xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Απ. Πάνας: Ελπίζω να μην υπάρξουν επιπλέον καθυστερήσεις για Φράγμα Ν. Τρίγλιας (βίντεο)

panasfrtr

Μετά τη δέσμευση Γεωργαντά

Την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις για την κατασκευή του Φράγματος της Ν. Τρίγλας εξέφρασε ο Βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Πάνας μετά τη δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Γεωργαντά, ο οποίος απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Χαλκιδικής τόνισε ότι αναμένεται η δημοπράτηση τον Οκτώβριο 

Στην πρωτολογία του ο κ. Πάνας, ανέφερε, ότι πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, σε Επίκαιρη Ερώτησή του στις 12/3/2021 έλαβε τη δέσμευση του, κ. Λιβανού, πως σε τέσσερις μήνες θα δημοπρατηθεί το έργο του Φράγματος στην Ν. Τρίγλια, ενώ ταυτόχρονα τον περασμένο Οκτώβριο επισκέφθηκε τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Ανάπτυξης και ζήτησε να ενημερωθεί περεταίρω για το ζήτημα. Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη στον εν λόγω έργο.
Για τους παραπάνω λόγους ο Βουλευτής ζήτησε για πολλοστή φορά από τον αρμόδιο Υπουργό να προσδιορίσει με ακρίβεια σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κατασκευή του Φράγματος της Ν.Τρίγλιας και ποιο είναι το ακριβές εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του, καθώς είναι ένα έργο που ενδιαφέρει όλη τη Χαλκιδική και ιδιαίτερα τους κατοίκους της Ν.Τρίγλιας.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντάς, ανέφερε στον κ. Πάνα, πως το Υπουργείο έχει εκδώσει Απόφαση προέγκρισης για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία προκήρυξης του πρώτου υποέργου για την κατασκευή Φράγματος και Ταμιευτήρα στη Ν. Τρίγλια (δείτε αναλυτικά εδώ), τόνισε, πως είναι πλήρως δρομολογημένη η εξέλιξη του έργου, αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του Οκτωβρίου του 2022 και έχει ορίζοντα διετίας (δείτε αναλυτικά εδώ).

Ο κ. Πάνας, έπειτα από τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης, σημείωσε: «Η κατασκευή του Φράγματος της Ν. Τρίγλιας είναι ένα ζήτημα με το οποίο έχω ασχοληθεί το προηγούμενο διάστημα επανειλημμένα και συστηματικά. Εύχομαι και ελπίζω η σημερινή ανακοίνωση από τον αρμόδιο Υπουργό να είναι οριστική και να μην υπάρξουν επιπλέον καθυστερήσεις, καθώς η υλοποίησή του είναι ουσιαστική και για τους Τριγλιανούς, αλλά και για την συνολική αναπτυξιακή πορεία της Χαλκιδικής».

paliouras1

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2