ΡΟΗ 24/7:

Πλεύρης: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση για τον προσωπικό γιατρό

giatros syntagografhsh

Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

«Στον προσωπικό γιατρό έχει τρεις φάσεις. Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA». Όπως είπε ο Υπουργός, η πρώτη φάση ήταν γενικοί γιατροί παθολόγοι και γιατροί του δημοσίου και συμμετέχουν 3.400 γιατροί, οι οποίοι έχουν μια δυναμική κάλυψη περίπου 6.000.000 κόσμο. Παράλληλα σημείωσε ότι ήδη έχουν εγγραφεί 4.200.000 άτομα. Ωστόσο στην Αττική και σε κάποιες άλλες περιοχές αλλά ειδικά στην Αττική πια έχει εξαντληθεί η δυναμική.
«Μπήκαμε στη δεύτερη φάση που μπαίνουν 10 ειδικότητες με βάση την παθολογία, υπολογίζουμε 10 Οκτωβρίου να έχουν μπει αυτοί οι γιατροί, γιατί είναι νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, άρα από τις 10 Οκτωβρίου θα υπάρξει ανακοίνωση για την ακριβή ημερομηνία, θα ξανανοίξει ουσιαστικά το σύστημα, που παραμένει ανοιχτό αλλά έχουμε πει στους συμπολίτες μας ότι δεν χρειάζεται αν δε βρίσκουν γιατρό κοντά στην περιοχή τους να ψάξουν αλλού», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι ξεκινά το πιλοτικό τρίμηνο με 4.200.000 κόσμο και από την άλλη εβδομάδα υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν τα ραντεβού μισής ώρας με τους προσωπικούς γιατρούς.
«Αυτή τη στιγμή είναι 4.000 γιατροί, γενικοί γιατροί και παθολόγοι που είχαν το δικαίωμα να μπουν κι έχουν μπει οι 1.300 από αυτούς, άρα έχει μπει ένα 30%», υπογράμμισε.

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς είπε ότι θα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα του Οκτωβρίου και εντός του Οκτωβρίου θα παρθεί απόφαση και για τα τεστ τα οποία θα γίνονται, αν θα συνεχίσουν και σε ποιο βαθμό, καθώς επίσης και για την τύχη των ανεμβολίαστων υγειονομικών.
«Δηλαδή, αντί η απόφαση να παρθεί στα τέλη του χρόνου, θα εξετάσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα του Οκτωβρίου και με βάση αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα θα παρθεί απόφαση αν θα επιστρέψουν ή όχι νωρίτερα», ανέφερε, προσθέτοντας: «Η θέση που έχουμε αποφασίσει κυβερνητικά είναι ότι ακολουθούμε την πανδημία και αντί να αποφασίσουμε στο τέλος του χρόνου για την τύχη τους αν επιστρέψουν ή όχι, θα δούμε και τα στοιχεία του Οκτωβρίου για να έχουμε μία ασφαλή εικόνα».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2