ΡΟΗ 24/7:

Απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥ την Τετάρτη

apereopy

"Όχι" στη συρρίκνωση των Περιφερειακών δομών

24ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία για την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου προκήρυξε η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, καλώντας τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το σχέδιο Π.Δ. περιλαμβάνεται η συρρίκνωση των περιφερειακών δομών του ΕΟΠΥΥ με τη μετατροπή 14 Περιφερειακών Διευθύνσεων (ΠΕΔΙ) σε Αυτοτελή Τμήματα, την κατάργηση συνολικά 107 Τμημάτων στην συντριπτική πλειοψηφία των ΠΕΔΙ και το κλείσιμο 5 αποκεντρωμένων γραφείων. Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ (ΠΑΝΣΥΕΡ) συνεδρίασε στις 12/9/2022 με βασικό του θέμα το Σχέδιο Π.Δ. Οργανισμού και αποφάσισε την αποστολή αιτήματος προς την Ομοσπονδία και την ΑΔΕΔΥ για την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας, με αίτημα την απόσυρση του Σχεδίου, την επεξεργασία ενός σχεδίου ανάπτυξης, στελέχωσης και αναβάθμισης του ΕΟΠΥΥ, συμβατό με τις ανάγκες των πολιτών αλλά και τις απαιτήσεις των υπαλλήλων.

«Η διατήρηση των Περιφερειακών δομών του ΕΟΠΥΥ είναι αδιαπραγμάτευτη, με παράλληλη ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου τους», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2