ΡΟΗ 24/7:

Ο Αργεντινός μαέστρος του Tango Nuevo, Luis Borda στη Μονή Λαζαριστών

tago

Στις 25 Οκτωβρίου

Ο Αργεντινός μαέστρος Luis Borda, ένας από τους λαμπρότερους εκπροσώπους του Tango Nuevo στην Ευρώπη και τον κόσμο, μαζί με την Ελληνίδα ερμηνεύτρια από την Κρήτη, Γεωργία Βεληβασάκη, θα δώσουν μια μεγάλη συναυλία στην Θεσσαλονίκη, στη «Σκηνή Σωκράτης Καραντινός» στη Μονή Λαζαριστών, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, στις 21.00.

Ο Luis Borda και η Γεωργία Βεληβασάκη, έχοντας στη «βαλίτσα» τους εξαιρετικές κριτικές και το χειροκρότημα ενός θερμού κοινού στις συναυλίες τους σε θέατρα και φεστιβάλ της Ευρώπης, παρουσιάζουν ένα μουσικό υλικό με τον αέρα της Αργεντινής και της Κρήτης, τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από πλήθος «συναντήσεων και αποχαιρετισμών» (encuentros y despedidas) των δύο καλλιτεχνών.

Μαζί με τον Luis Borda και τη Γεωργία Βεληβασάκη συμπράττουν κορυφαίοι μουσικοί όπως ο Σπύρος Ρασσιάς (πιάνο), ο Παντελής Αγκιστριώτης (κρητική λύρα), ο Δημήτρης Αραμπατζής (bandoneon) και ο Ανδρέας Ζιάκας (κιθάρα). Συμμετέχει στο τραγούδι ο Ανδρέας Σμυρνάκης.

Την παράσταση εμπλουτίζει, με φλόγα και ένταση, το αριστοτεχνικό ζευγάρι χορευτών του αργεντίνικου τάνγκο Νάντια Χρονίδου & Γιάννης Σαπατόρης.

Η εκδήλωση έχει την υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Epopsis.

επιστροφή στην κορυφή