xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Χαλκιδικής ο Απ. Πάνας

panek1

Αρκετές ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό των υπηρεσιών

Τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής επισκέφθηκε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας.
Κατά τη συνάντηση ο κ. Πάνας θέλησε να ενημερωθεί για τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν στην Π.Ε. Χαλκιδικής, έπειτα από μεταθέσεις και συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών. Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Κόμπος και Ζαχαρίας Μανουσαρίδης αντίστοιχα, ανέφεραν, πως δεν υπάρχουν σημαντικά κενά εκτός από εκείνα που έχουν προκύψει από άδειες ανατροφής τα οποία πρόκειται να καλυφθούν το συντομότερο δυνατόν από το Υπουργείο.
Ο Βουλευτής πληροφορήθηκε ταυτόχρονα, πως υπάρχουν αρκετές ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό των υπηρεσιών ιδιαίτερα στη Δευτεροβάθμια και επισημάνθηκε μάλιστα και η μεγάλη ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Ταυτόχρονα, τέθηκαν από κοινού και επιπλέον ζητήματα που αφορούν την αναγκαιότητα ένταξης των Σχολικών Μονάδων της Χαλκιδικής σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, που θα βοηθήσουν σημαντικά στην ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης του τόπου, αλλά και στην απόκτηση επιπλέον ερεθισμάτων των μαθητών, τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, αλλά και τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους στο σχολικό αλλά και ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο. Ο κ. Πάνας επίσης τόνισε, ότι έχει συμβάλλει στις ανάγκες που δημιουργούνται σε εξοπλισμό των Σχολικών Μονάδων και των Διευθύνσεων της Χαλκιδικής.
Ο κ. Πάνας σημείωσε σχετικά: «Η επίσκεψή μου στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης γίνεται με σκοπό να συνδράμω στην επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν στην εκπαίδευση στη Χαλκιδική στο πλαίσιο της συνεργασίας και με τους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης, καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντικό η Χαλκιδική με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να διαθέτει πλήρως στελεχωμένα Σχολεία και Διευθύνσεις που θα είναι και κατάλληλα εξοπλισμένα, ώστε να παρέχεται η καλύτερη δυνατή εκπαίδευση στους μαθητές του τόπου μας».

panek2

paliouras1

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2