xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ο λαμπερός κόσμος της KOSMIMA από αύριο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

KOSMIMA FINAL1

Επίκεντρο εκθέσεων και εκδηλώσεων η ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο 5-6 Νοεμβρίου

Το πιο αναγνωρίσιμο εκθεσιακό brand-name του κλάδου του κοσμήματος, η KOSMIMA, ξεκινά από αύριο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.
Η 36η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού KOSMIMA θα αναδείξει το ελληνικό κόσμημα και τις προοπτικές του. Η φετινή διοργάνωση έχει συγκεντρώσει αυξημένο αριθμό συμμετοχών, ενώ, εκτός από το σημαντικό εγχώριο ενδιαφέρον από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου, καταγράφει και διεθνείς συμμετοχές από Τουρκία, ΗΠΑ, Βουλγαρία, Εσθονία και Ιταλία.
Στο πλαίσιο της KOSMIMA θα παρουσιαστούν και τα έργα του 33ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, με θέμα «1922-2022: η Μικρά Ασία στο Ελληνικό Κόσμημα 100 χρόνια μετά», τον οποίο διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Aργυροχρυσοxόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo.
H KOSMIMA “συνυπάρχει” στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο με την 6η Art Thessaloniki International Contemporary Fair, η οποία συγκεντρώνει επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες ελληνικών και ξένων γκαλερί τέχνης.
Η Art Thessaloniki έχει ως Τιμώμενο Καλλιτέχνη τον Γιώργο Ζογγολόπουλο, ενώ φιλοξενεί στο πλαίσιο των παράλληλων projects τη μουσειακή έκθεση πολυμέσων: Multimedia project of the OSTEN Museum of Drawing “Dreams & Reality – four stories of Escapism” (Όνειρα & Πραγματικότητα – τέσσερις ιστορίες απόδρασης) των διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών Ilya & Emilia Kabakov. Ακόμη, στη φετινή διοργάνωση είναι παρόν και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης».
Αύριο ξεκινά τη λειτουργία του στο εκθεσιακό κέντρο και το θεματικό πάρκο «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών», το οποίο θα διαρκέσει έως τις 30 Μαρτίου του 2023. H Placebo Events παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη την εμβληματική έκθεση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, η οποία κάνει μια αναδρομή στην ιστορία των μαθηματικών και αναδεικνύει μέσω του παιδαγωγικού, διαδραστικού και ψυχαγωγικού της χαρακτήρα το πώς τα μαθηματικά μπορούν να είναι ενδιαφέροντα, ευχάριστα και κατανοητά.
Την ίδια στιγμή στο εκθεσιακό κέντρο φιλοξενούνται και δύο εκθέσεις τρίτων διοργανωτών, η Thessaloniki Boat & Fishing Show 2022 (από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου), αλλά και η Pharma Point (στις 5 και 6 Νοεμβρίου).
Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται στην Πύλη Τόξο της ΧΑΝΘ η έκθεση κρητικών προϊόντων και γεύσεων Ελλάδος «Κρήτη. Η μεγάλη συνάντηση» (ολοκληρώνεται στις 6 Νοεμβρίου).

επιστροφή στην κορυφή