ΡΟΗ 24/7:

Συνάντηση τοπικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών με Σουηδούς αγοραστές διοργανώνει η ΠΚΜ

proionta k makedonia

28-30 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της στήριξης της εξαγωγικής προσπάθειας των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών του τόπου μας διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, από τις 28 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2022, επιχειρηματική συνάντηση με Σουηδούς αγοραστές.

Σκοπός της επιχειρηματικής συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρεία RECO EXPORTS στο ξενοδοχείο «Πόρτο Παλλάς» στη Θεσσαλονίκη, είναι η δικτύωση επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τα κανάλια διανομής τροφίμων και ποτών της Σουηδίας, λαμβάνοντας υπόψη τη διαφορετική κουλτούρα των Σουηδών αγοραστών και εμπόρων, ιδιαίτερα στους παρακάτω άξονες:

1. «χτίσιμο» εμπιστοσύνης,

2. σταθερή και μακροχρόνια συνεργασία,

3. αυστηρή τήρηση των προδιαγραφών,

4. δυνατότητα τροφοδοσίας ικανών ποσοτήτων,

5. σύντομο χρόνο παράδοσης

Η πρόσκληση απευθύνεται σε επιχειρήσεις ικανές να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της αγοράς της Σκανδιναβίας και οι οποίες επιθυμούν να ενημερωθούν για τους τρόπους διείσδυσης σε αυτήν, τον τρόπο λειτουργίας των συνεταιριστικών αλυσίδων, τον τρόπο σκέψης και τις αγοραστικές συνήθειες των Σκανδιναβών καταναλωτών.

Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συζητήσουν με κάθε έναν από τους επαγγελματίες επισκέπτες, να τους παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για συνεργασίες.

Οι κατηγορίες που εμφανίζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και οι οποίες αναφέρονται τόσο σε συμβατικά όσο και σε βιολογικά προϊόντα, είναι οι παρακάτω:

Ελαιόλαδο

Eλιές και προϊόντα ελιάς (πάστες, κ.α.)

Τυροκομικά

Μέλι, μαρμελάδες και αλείμματα

Ζαχαρώδη

Σνακ

Dips

Ξηροί καρποί

Χυμοί και Αναψυκτικά

Vegan προϊόντα

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στη δράση, θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στην εκδήλωση γνωριμίας και δικτύωσης με τους Σουηδούς αγοραστές το απόγευμα της Δευτέρας 28/11 και σε εξατομικευμένες Β2Β συναντήσεις μαζί τους το απόγευμα της Τρίτης 29/11/2022.

Οι Σουηδοί αγοραστές θα εκπροσωπούν τις εταιρείες Gustatus AB, ICA Supermarket, Kandyz ΑΒ, Ekologiska Säljbolaget ΑΒ, Food Collective ΑΒ, Ostspecialisten AB και Bustamante AB ενώ θα παρευρεθεί και ο εκδότης του Σουηδικού κλαδικού περιοδικού τροφίμων και ποτών Butikstrender το οποίο θα αρθρογραφήσει για την επιχειρηματική επίσκεψη προβάλλοντας τα προϊόντα της Περιφέρειας σε όλο το συνδρομητικό κοινό του.

Για την αρτιότερη προετοιμασία της αποστολής και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των ενεργειών, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. συνημμένο Έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος) το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των διαθέσιμων συναντήσεων, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας, λαμβάνοντας υπόψη:

Τον εξαγωγικό χαρακτήρα κάθε επιχείρησης

Τη διάθεση απαραιτήτων πιστοποιήσεων

Τη δυνατότητα εκπροσώπησης της επιχείρησης το διήμερο 28-29/11

Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Επίσης βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες στα e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2313330350 (Γλυκερία Καραλή), 2313330391 (Τσιαμπαλή Χαρίκλεια) και 2313330052 (Μαρία Ελευθεριάδου).

επιστροφή στην κορυφή