ΡΟΗ 24/7:

Ο Σταμάτης Γονίδης στην "Αυλή των χρωμάτων"

GONIDHS AYLH XRWMATWNDSC 3149

Απόψε (12/11) στις 22.30 στην ΕΡΤ2

Στις αυλές γίνονται οι ομορφότερες και πιο ειλικρινείς συναντήσεις. Εκεί, όπου μαζεύονται άνθρωποι αυθεντικοί και ανιδιοτελείς, για να μοιραστούν τα κομμάτια τις ζωής τους. Όπως στην «Αυλή των χρωμάτων».

Στην εκπομπή, όπου η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου και ο σπουδαίος συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται ανθρώπους της τέχνης και της μουσικής, για να προσθέσουν όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, το δικό τους κομμάτι στο παζλ των μεγάλων τραγουδιών του ελληνικού πενταγράμμου.

Στην εκπομπή, που μεταδίδεται απόψε Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022, στις 22:30, στην ΕΡΤ2, ο Σταμάτης Γονίδης είναι αυτός που γεμίζει την «Αυλή των χρωμάτων» με την παρουσία του, τα τραγούδια του, αλλά και τους πιο αγαπημένους του ανθρώπους. Αυτούς που μοιράζονται μαζί του την ίδια αγάπη για τη μουσική και τις ίδιες αξίες για τη ζωή.

Ο Σταμάτης Γονίδης, αφηγείται τις σημαντικότερες στιγμές και τα περιστατικά που σημάδεψαν την καλλιτεχνική του πορεία και επιλέγει τα αγαπημένα του τραγούδια, τα οποία ερμηνεύει ο ίδιος, μόνος ή με τους φίλους του.

Τι παιχνίδι του έπαιξε η μοίρα με τον Βαγγέλη Περπινιάδη και ποιο ήταν το πρώτο κομμάτι που τραγούδησε ο ίδιος, όντας 11 χρόνων στην Κύθνο;

Ποιον ερμηνευτή και δεξιοτέχνη στο λαούτο θαυμάζει;

Ποιο είναι το μυστικό που μπορεί να τον κάνει να γράψει μία επιτυχία;

Ποιος του έμαθε τα πρώτα ακόρντα όταν ήταν να μπαρκάρει στα καράβια;

Γιατί συμφωνεί μ’ αυτόν που τον απέρριψε στην πρώτη του οντισιόν;

Με καλεσμένους τους φίλους του, Γιώργο Αγγελόπουλο, Γιάννη Αϊδηνιώτη, Ανδρέα Γιατράκο και τους τραγουδιστές Μιχάλη Τζουγανάκη, Βασίλη Δήμα, Ρία Ελληνίδου και Νίκο Δούρο, όλα αυτά θα απαντηθούν με τον πιο αποκαλυπτικό και συνάμα μελωδικό τρόπο.

Κι αν κάτι ξεχαστεί, ο καλλιτεχνικός επιμελητής της εκπομπής, Κώστας Μπαλαχούτης, πάντα φροντίζει να αναφερθεί μέσα από την έγκυρη και προσεκτική έρευνά του.

Μεταξύ άλλων, ερμηνεύονται τα τραγούδια: «Όλα σ’ αγαπάνε», «Απαγορεύεται», «Όσο βαρούν τα σίδερα», «Έχω πετάξει μαζί σου», «Μη ρωτάς το γιατί», «Μη φύγεις σου λέω», «Απαγορεύεται», «Γύρισε κοντά μου».

Απόψε Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022, «Η αυλή των χρωμάτων», με την Αθηνά Καμπάκογλου και τον Χρήστο Νικολόπουλο, πιστή στο καθιερωμένο ραντεβού στην ΕΡΤ2, περιμένει να σας αποκαλύψει όσα ο Σταμάτης Γονίδης μοιράστηκε με τους αγαπημένους του φίλους.

Ενορχηστρώσεις και διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Στρατηγός

Παίζουν οι μουσικοί: Ευριπίδης Νικολίδης (μπουζούκι α’), Στέργιος Βήττας (μπουζούκι β΄ και σάζι), Γιάννης Κουρκουμέλης (πιάνο), Πέτρος Τριανταφυλλόπουλος (μπάσο), Βασίλης Σιδέρης (κιθάρα), Σωτήρης Αγραφιώτης (πλήκτρα), Βασίλης Κουτσολέλος (τύμπανα), Βαλάντης Αθανασόπουλος (κλαρίνο), Ιούλιος Νάσης (κρουστά).

Παρουσίαση: Χρήστος Νικολόπουλος – Αθηνά Καμπάκογλου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης – Νίνα Ντόβα
Εξωτερικός παραγωγός: Φάνης Συναδινός
Καλλιτεχνική επιμέλεια-Στήλη «Μικρό Εισαγωγικό»: Κώστας Μπαλαχούτης
Σχεδιασμός ήχου: Νικήτας Κονταράτος
Ηχογράφηση – Μίξη Ήχου – Master: Βασίλης Νικολόπουλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Μοντάζ: Χρήστος Τσούμπελης
Έρευνα αρχείου – οπτικού υλικού: Κώστας Λύγδας
Υπεύθυνη καλεσμένων: Δήμητρα Δάρδα
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Σοφία Καλαντζή
Δημοσιογραφική υποστήριξη: Τζένη Ιωαννίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Σορέττα Καψωμένου
Βοηθός διευθυντή παραγωγής: Νίκος Τριανταφύλλου
Φροντιστής: Γιώργος Λαγκαδινός
Τραγούδι τίτλων: «Μια Γιορτή»
Ερμηνεία: Γιάννης Κότσιρας
Μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος
Στίχοι: Κώστας Μπαλαχούτης
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου
Ενδυματολόγος: Νικόλ Ορλώφ
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου 

επιστροφή στην κορυφή