ΡΟΗ 24/7:

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκαν δύο Ελεγκτικά Κέντρα της ΑΑΔΕ (ΦΩΤΟ)

315549753 542445274372980 5279487255060384266 n

Σε νέα βάση οι φορολογικοί έλεγχοι

«Αναβαθμίζουμε το ελεγκτικό έργο», τόνισε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, στα εγκαίνια του 1ου και του 2ου Ελεγκτικού Κέντρου της φορολογικής διοίκησης, στη Θεσσαλονίκη.

Τα δυο Ελεγκτικά Κέντρα θα λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη και άλλα τέσσερα στη Αθήνα, με στόχο τη βελτιστοποίηση των φορολογικών ελέγχων και την επιτάχυνση των διαδικασιών της φορολογικής διοίκησης, προς όφελος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος.

«Τα Ελεγκτικά Κέντρα έχουν ως επιχειρησιακό στόχο να μεγιστοποιήσουν τα δημόσια έσοδα, να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά μας για τον εντοπισμό και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής και, γενικώς, κάθε μορφής απάτης σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, σε βάρος όλων μας», ανέφερε ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Ο κ. Πιτσιλής σημείωσε ακόμη ότι με τη λειτουργία των Κέντρων δίνεται η δυνατότητα εφαρμογής πιστοποιημένων προτύπων, με αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, που -μεταξύ άλλων- μειώνουν το κόστος της φορολογικής διοίκησης και εξοικονομούν χρόνο και δυνάμεις, ώστε να αποδίδουν καλύτερα οι προσπάθειες του ανθρώπινου δυναμικού.

«Η λειτουργία των Ελεγκτικών Κέντρων αποτελεί μια ακόμη κίνηση, που υπηρετεί τον στρατηγικό στόχο αλλαγής της διαμόρφωσης των φορολογικών ελέγχων», τόνισε, στον χαιρετισμό του, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυροπουλος και συνέχισε: «Τα Ελεγκτικά Κέντρα αποτυπώνουν την ισχυρή βούληση της φορολογικής διοίκησης να κυριαρχήσουν οι κανόνες της ασφάλειας δικαίου στις σχέσεις της με τους φορολογούμενους, αλλά και ταυτόχρονα εμπέδωσης των κανόνων φορολογικής συμμόρφωσης και διαφάνειας».

Ο κ. Βεσυρόπουλος εξήρε τις προσπάθειες των εργαζομένων και διατύπωσε τη δέσμευση του υπουργείου Οικονομικών για υποστήριξη του έργου τους. «Παραμένουμε δίπλα σας στην προσπάθεια εξυπηρέτησης του δημοσίου οφέλους, που είναι κοινή για όλους», είπε ο κ. Βεσυρόπουλος και πρόσθεσε: «Μέσα από τη δημιουργία ελεγκτικών κέντρων δημιουργούνται οικονομίες κλίμακας, διασφαλίζεται η ταχύτερη διεκπεραίωση της διαδικασίας των ελέγχων και αναβαθμίζεται ο ρόλος των εργαζομένων στη φορολογική διοίκηση».

«Στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια επιτελείται, εν μέσω κρίσεων, ένα έντονο μεταρρυθμιστικό έργο», τόνισε, από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, αναφερόμενος στους θετικούς δείκτες της οικονομίας και των επενδύσεων και πρόσθεσε: «Βασικό κομμάτι της οικονομίας είναι και η φορολογική πολιτική, γι' αυτό και κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει μια αναβάθμιση της λειτουργίας και των υποδομών [...] Μπαίνει μια ακόμη ψηφίδα εκσυγχρονισμού της οικονομικής και φορολογικής πολιτικής, που αποτελεί καθήκον σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία».

Στην ανάγκη να υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί, αξιόπιστοι και αποτελεσματικοί, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ευχήθηκε καλή δουλειά στους εργαζόμενους.

Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, οι διευθυντές των δύο Ελεγκτικών Κέντρων, εκφράζοντας τη δέσμευσή τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνεπών φορολογουμένων και την ένταση των προσπαθειών τους για την αποκάλυψη και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ενώ -μεταξύ άλλων- παραβρέθηκαν οι βουλευτές Κ. Γκιουλέκας, Θ. Καράογλου, Δ. Κούβελας, υπηρεσιακοί παράγοντες και εργαζόμενοι στη φορολογική διοίκηση.

315653615 542445604372947 1773353721656783138 n

επιστροφή στην κορυφή