sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης στη Philoxenia (ΦΩΤΟ)

315984191 1970747149791013 7827924795136165334 n

Κ. Ζέρβας: «Αγωνιζόμαστε για τουρισμό 12 μηνών τον χρόνο»

«Αγωνιζόμαστε για τουρισμό 12 μηνών τον χρόνο», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, εγκαινιάζοντας το περίπτερο του Δήμου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia» μαζί με την Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Άντζελα Γκερέκου.

Τόσο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης όσο και η Πρόεδρος του ΕΟΤ αναφέρθηκαν στις σημαντικές διακρίσεις που έχει πετύχει η Θεσσαλονίκη στον τομέα του τουρισμού, μεταξύ άλλων με την ένταξή της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της Unesco, με την εντυπωσιακή άνοδο της κρουαζιέρας, την ανάδειξή της σε hub για τη δημιουργική βιομηχανία του κινηματογράφου, κ.ά.

«Δέσμευσή μας είναι ότι όχι μόνο ονειρευόμαστε και οραματιζόμαστε τη Θεσσαλονίκη ως μια ευρωπαϊκή μητρόπολη, αλλά την έχουμε σχεδιάσει και βήμα – βήμα υλοποιούμε το σχέδιο αυτό με θέληση, δυναμικότητα και συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου σημείωσε ότι «η Θεσσαλονίκη επανατοποθετείται δυναμικά στον διεθνή χάρτη ως ένας από τους πιο σημαντικούς city break προορισμούς και όχι μόνο», τονίζοντας ότι «με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον είμαστε όλοι μαζί με συνεργασία, συντονισμό και συνέπεια σε αυτό που αποφασίζουμε».

«Η Θεσσαλονίκη αλλάζει και αυτό δεν γίνεται τυχαία. Υπάρχουν συγκεκριμένες δράσεις από την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου, που με άοκνες προσπάθειες καταφέρνουν τα αναδείξουν τα μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της πόλης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

«Το 2022 ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Πάμε δυναμικά να σχεδιάσουμε το 2023. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες, αλλά είμαστε εδώ ενωμένοι και πιστεύω ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα», επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη. Στις συνέργειες που έχουν αναπτυχθεί αναφέρθηκε και η Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

 ZERBAS PHILOXENIA 22 PER2311

Κοινή πρωτοβουλία για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σποράδων

Στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης στη φετινή Philoxenia βρέθηκε κι ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας. Όπως έγινε γνωστό, οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Σκιάθου ανέλαβαν εκ νέου κοινή πρωτοβουλία, ώστε και το επόμενο καλοκαίρι να υπάρξει ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες.

Ειδικότερα, οι κύριοι Ζέρβας και Τζούμας απευθύνθηκαν με κοινή επιστολή τους στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, ζητώντας να συμπεριληφθεί η σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σκιάθου στις επιδοτούμενες γραμμές και για το 2023.

316052161 1109240463073585 2904007676305865338 n

Η αντίστοιχη πρωτοβουλία την οποία είχαν αναλάβει οι δύο δήμαρχοι τα προηγούμενα χρόνια είχε τύχει θετικής ανταπόκρισης από την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων συνέβαλε καθοριστικά στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας των δύο περιοχών, όπως τονίζουν οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Σκιάθου στη νέα επιστολή τους προς το αρμόδιο υπουργείο.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr