xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Φορτία με... παράνομους μετανάστες στην Εγνατία Οδό (ΦΩΤΟ)

2022 11 26lathro1

Χειροπέδες σε νεαρούς διακινητές

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των κόμβων Ασπροβάλτας και Κερδυλλίων αντίστοιχα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ισάριθμα φορτηγά αυτοκίνητα που μετέφεραν παράνομα, σε ειδικές κρύπτες, αλλοδαπούς οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί οδηγοί, μία 23χρονη γυναίκα κι ένας άντρας 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης και Αγίου Αθανασίου, αντίστοιχα.

2022 11 26 lathro3

Σημειώνεται ότι, στη δεύτερη περίπτωση, διαπιστώθηκε ότι το όχημα που οδηγούσε ο 19χρονος αλλοδαπός έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και από την έρευνα προέκυψε πως έχει δηλωθεί κλοπή του τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους σε αστυνομικό κατάστημα του Νομού Αττικής.

2022 11 26lathro2

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια και συνελήφθησαν επτά ακόμη άτομα, καθώς δεν διέθεταν τα απαιτούμενα, νομιμοποιητικά για την παραμονή τους στη χώρα, έγγραφα.

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αστυνόμευση του Νομού σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, πραγματοποιεί ελέγχους τόσο συστηματικούς (σε καθημερινή βάση) όσο και με τη μορφή εξορμήσεων, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση τυχόν εκκρεμών υποθέσεων.

Οι έλεγχοι και οι περιπολίες θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.

επιστροφή στην κορυφή