sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Γρ. Τάσιος στη Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ: «Είμαστε το "δεκάρι" του ελληνικού τουρισμού»

tasios gssete

"Αγκάθι" οι βραχυχρόνιες μισθώσεις

Στο ρόλο του ξενοδοχειακού κλάδου στην ελληνική οικονομία, αλλά και στη στήριξη που χρειάζεται αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος στην 10η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ).
Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΞ, ο κλάδος πέρασε "από σαράντα κύματα" ωστόσο παρέμεινε όρθιος και παρ' ότι στηρίχθηκε την περίοδο της πανδημίας, «ανταπέδωσε αμέσως, συμβάλλοντας καθοριστικά στη δημιουργία του αναγκαίου δημοσιονομικού χώρου ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη νέα κρίση που ήρθε μετά την υγειονομική και αφορά στο ενεργειακό κόστος και το παγκόσμιο κύμα πληθωρισμού». «Είμαστε το "δεκάρι" του ελληνικού τουρισμού» είπε χαρακτηριστικά.
Επισημαίνοντας ότι η καλοκαιρινή σεζόν ήταν καλή, σημείωσε ότι υπάρχει παρακαταθήκη για το 2023. «Βέβαια αν δεν φτάσει Μάρτης, να έχουμε εικόνα για το πως βγήκε αυτός ο δύσκολος χειμώνας σε όλη την Ευρώπη, οφείλουμε όλοι να είμαστε προσεκτικοί, συγκρατημένοι, να δουλεύουμε για το καλύτερο αλλά να είμαστε πάντα έτοιμοι και για ανατροπές. Ο κόσμος μας είναι πλέον ρευστός κι αβέβαιος και τίποτα δεν μπορεί εκ των προτέρων να θεωρείται δεδομένο», τόνισε. Παράλληλα υπενθύμισε ότι το 2023 είναι προεκλογική χρονιά, γεγονός που βάζει "φρένο" σε παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. «Την ώρα που πραγματικά θα έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις που μπορούν παίξουν καταλυτικό ρόλο για το μέλλον του τουρισμού και της οικονομίας συνολικά, ακούμε σε πολλές περιπτώσεις το "άστο για μετά". Όμως οτιδήποτε δεν κάνουμε σήμερα, οτιδήποτε δεν επιλύουμε σήμερα, προστίθεται στα προβλήματα του αύριο», υπογράμμισε.
Ακόμη δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα που προκαλεί η βραχυχρόνια μίσθωση: «Ο αθέμιτος ανταγωνισμός των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι ένα από αυτά. Ε δεν γίνεται να μετράμε μόνο τις αφίξεις και να περνάει στα "ψιλά" η ανεξέλεγκτη παραξενοδοχία των βραχυχρόνιων μισθώσεων που αναδεικνύεται πλέον μετά και από την τελευταία μελέτη στην πρόσφατη ημερίδα του ΞΕΕ ως μείζον πρόβλημα, όχι των ξενοδόχων αλλά της ίδιας της κοινωνίας».
Επίσης, έθιξε και το θέμα της έλλειψης προσωπικού: «Όπως επίσης πρέπει να δούμε τολμηρά μέτρα και λύσεις χωρίς προκαταλήψεις για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της έλλειψης προσωπικού».
«Ο τουρισμός και το ξενοδοχείο για να συνεχίσουν και στα χρόνια που έρχονται να δημιουργούν ευκαιρίες και να πολλαπλασιάζουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της πατρίδας μας, χρειάζονται λύσεις. Άμεσες αλλά και μακροπρόθεσμες, όπως προτείνει το Σχέδιο Δράσης του ΣΕΤΕ. Με ξεκάθαρους στόχους και προτεραιότητες. Με ρόλους για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, Υπουργεία, Αυτοδιοίκηση, Φορείς, Επιχειρήσεις, Εργαζόμενοι. Και πάνω απ’ όλα σε άμεση επαφή και συνεργασία με την ίδια την κοινωνία. Αλλιώς θα κάνουμε κύκλους γύρω από τον εαυτό μας», κατέληξε ο κ. Τάσιος.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr