ΡΟΗ 24/7:

Πλεύρης: Η απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς θα εφαρμοστεί με πρωτόκολλο

giatros exetaseis

Τι είπε για το νομοσχέδιο που αφορά το ΕΣΥ

Για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς διαβεβαίωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα εφαρμοστεί με ανάλογο πρωτόκολλο, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη δημόσια υγεία.
«Εμείς περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ την άλλη εβδομάδα, καθώς αυτή τη στιγμή το μόνο που έχουμε είναι το απόσπασμα, με την οποία θα συμμορφωθούμε», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι «τον Δεκέμβριο και τον Μάρτιο και το 3ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι η αιτιολογία που είχαμε για την τελευταία παράταση του μέτρου που έγινε τον Απρίλιο, κατά την κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αιτιολογείται με τέτοιο τρόπο που να δικαιολογείται βάσει της αρχής της αναλογικότητας».

Αναφερόμενος στην πορεία του κορωνοϊού ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι αυτή την περίοδο υπάρχει σταθερότητα σχετικά με την πίεση στο ΕΣΥ καθώς, όπως είπε, οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι κάτω από 100 και στις απλές κλίνες υπάρχει μεγαλύτερη πίεση αλλά είναι ελεγχόμενη.

Σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τις αλλαγές στο ΕΣΥ ο κ. Πλεύρη σημείωσε ότι έρχονται αυξήσεις στους γιατρούς, οι οποίες θα δοθούν αναδρομικά από τον Ιούνιο εξηγώντας ότι αφορούν όλους τους γιατρούς, ενώ στους γιατρούς των ΜΕΘ, των επειγόντων περιστατικών και στους αναισθησιολόγους, υπάρχει και επιπλέον επίδομα που μπορεί να φτάσει τα 400 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, το νομοσχέδιο προβλέπει τη δυνατότητα μερικής απασχόλησης όταν είναι άγονες οι προκηρύξεις, δίνεται, δηλαδή, η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να μην μπουν με μπλοκάκι αλλά με μερική απασχόληση. «Δηλαδή ένας γιατρός ιδιώτης θα διατηρεί την ιδιωτική του υπόσταση και παράλληλα θα μπορεί οργανωμένα να παρέχει υπηρεσίες στο εθνικό σύστημα υγείας» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι οι γιατροί του ΕΣΥ θα έχουν υπό αυστηρές προϋποθέσεις και όρους τη δυνατότητα και ελεγχόμενου ιδιωτικού έργου.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2