ΡΟΗ 24/7:

Επιστρέφουν από 1η Ιανουαρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

nosokomeio entatikh

Θα ισχύσουν αυστηρά πρωτόκολλα

Την επιστροφή από 1η Ιανουαρίου 2023 των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις θέσεις τους προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας στην τηλεόραση του MEGA, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πάντως υπογράμμισε ότι θα ισχύσουν αυστηρά πρωτόκολλα.

«Το Γ΄ τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι η παράταση του μέτρου υπερβαίνει την αρχή της αναλογικότητας, δηλαδή ότι από τον Απρίλιο και μετά, μας λέει δεν έπρεπε να παραταθεί το μέτρο. Ήδη έχουμε λάβει την απόφαση για να δούμε πως θα εφαρμοστεί η απόφαση, παρόλο που εγώ σας λέω θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απόφαση», ανέφερε, σημειώνοντας ότι η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί, «αλλά θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο, για να μην υπάρχει επικινδυνότητα. Θα εφαρμοστεί υπό όρους όμως προστασίας της δημόσιας υγείας».

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει το πρωτόκολλο. «Σίγουρα θα είναι μετά την 1η Ιανουαρίου που ολοκληρωνόταν το μέτρο και μετά την απόφαση του ΣτΕ δεν θα ανανεωθεί. Τώρα με βάση τα πρωτόκολλα που θα ολοκληρώσουμε δεν ξέρω αν θα είναι νωρίτερα, αλλά το πιο πιθανό είναι να μην υπάρξει ανανέωση του μέτρου από τη στιγμή που έκρινε αυτό το ΣτΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2