Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο καιρός σήμερα

FB IMG 1591590869837

Νεφώσεις και βροχές στη Χαλκιδική

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Πολύ ενισχυμένοι άνεμοι στα πελάγη. Μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο, στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, στην Κρήτη στις Κυκλάδες και μετά το μεσημέρι στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις. Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται τοπικά από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και πολύ ενισχυμένου ριπαίους ανέμους. Παράλληλα, θα εκδηλωθεί μεταφορά σκόνης από την Αφρική, περιορίζοντας τοπικά την ορατότητα και δίνοντας στις βροχές χαρακτήρα λασποβροχών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 12, στη Δυτική Ελλάδα από 6 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 4 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 17, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, στις Σποράδες και στις Κυκλάδες από 8 έως 18 βαθμούς και την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 19-20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο, ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις 6-7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 6-7 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα επικρατήσουν άνεμοι μεταβαλλόμενων διευθύνσεων με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές τοπικού χαρακτήρα, αλλά μετά το μεσημέρι ο καιρός θα επιδεινωθεί με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι έντονες. Πιθανή είναι και η εκδήλωση χαλαζοπτώσεων. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι ασθενείς και από τις απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί με εντάσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές από το απόγευμα. Τα φαινόμενα το βράδυ θα ενταθούν. Μικρή αλλά υπαρκτή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στον Πολύγυρο περιμένουμε βροχές σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί και βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νέα Μουδανιά αναμένονται νεφώσεις και από το απόγευμα βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί και βορειοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 10-11 βαθμούς Κελσίου.

meteo.gr

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020