ΡΟΗ 24/7:

Έρχεται νέο πρόγραμμα απασχόλησης 3.000 ΑμεΑ από τη ΔΥΠΑ

amea karotsaki

Eκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Τέσσερις νέες δράσεις με στόχο την περαιτέρω στήριξη των ατόμων με αναπηρία παρουσίασε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα ειδικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου). Συγκεκριμένα τους επόμενους μήνες έρχονται:

1.Η γενίκευση της εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Αναπηρίας, μιας «κάρτας αξιοπρέπειας» που ξεκίνησε να λειτουργεί από την 1η Νοεμβρίου.

2.Η προώθηση του Προσωπικού Βοηθού για την ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, θεσμός για τον οποίο έχει γίνει ήδη προεργασία και έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

3.Η ενίσχυση των πολιτικών αποϊδρυματοποίησης, με βάση τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές

4.Η διεύρυνση των πολιτικών της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με την ένταξη όσων αναπήρων το επιθυμούν στην αγορά εργασίας.

Στην ίδια εκδήλωση, εξάλλου, παρουσιάστηκε και μια σειρά νέων δράσεων από τη ΔΥΠΑ: Ανακοινώθηκαν -μεταξύ άλλων- η εκκίνηση στο επόμενο διάστημα νέου προγράμματος απασχόλησης 3.000 Ατόμων με Αναπηρία (με επιχορήγηση 75% μισθού και εισφορών στις επιχειρήσεις και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης). Εξαγγέλθηκε επίσης η δημιουργία από τη ΔΥΠΑ ειδικής σχολής (ως παράρτημα της σχολής ΑμεΑ Αθηνών) για την αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων στο φάσμα του αυτισμού σε συνεργασία με την Amazon, τη Cisco και τη Microsoft, η δημιουργία –σε κτίριο τις ΔΥΠΑ στην Πατησίων- Πρότυπου Χώρου Εξυπηρέτησης Πολιτών με κάθε μορφή αναπηρίας και ευπαθών κοινωνικών ομάδων και η κατασκευή ραμπών προσβασιμότητας σε όλες τις Επαγγελματικές Σχολές της ΔΥΠΑ, αρχής γενομένης από τις ΕΠΑΣ Αττικής. Τέλος, σήμερα δημοσιοποιήθηκε και Οδηγός που συγκεντρώνει όλη την πληροφορία για τις δράσεις και τα προγράμματα της ΔΥΠΑ για όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων με αναπηρία (https://www.dypa.gov.gr/storage/eko/odhgos-eksyphrethshs-gia-idikes-kai-efpathis-kinonikes-omades.pdf)

επιστροφή στην κορυφή