xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Θεσσαλονίκη: Λήστεψε 8 φαρμακεία και καταστήματα σε 2 ώρες

lhsttheses

Η λεία του ανέρχεται στα 15.595 ευρώ - Σήκωσε το όπλο του στους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν

Άμεσα συνελήφθη ένας 23χρονος χθες Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μέσα σε δύο ώρες λήστεψε φαρμακεία και καταστήματα των περιοχών Αμπελοκήπων, Καλαμαριάς, Νεάπολης και Χαριλάου.

Ειδικότερα, ο 23χρονος, απογευματινές ώρες χθες μπήκε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, σε τέσσερα φαρμακεία, ένα μίνι-μάρκετ και τρία πρακτορεία ΟΠΑΠ στις περιοχές Νεάπολης, Αμπελοκήπων, Καλαμαριάς και Χαριλάου, αφαίρεσε, με την απειλή όπλου, χρηματικά ποσά σε επτά περιπτώσεις.

Έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις, εντοπίσθηκε από έμπειρα πληρώματα περιπολικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης να κινείται πεζός στην περιοχή Χαριλάου. Προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας, προτείνοντας παράλληλα όπλο προς το μέρος των αστυνομικών, οι οποίοι ενεργώντας με επαγγελματισμό και ψυχραιμία, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Στην κατοχή του δράστη, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• αεροβόλο πιστόλι,
• 7.020 ευρώ και
• ενδύματα που τον τοποθετούν στους χώρους των ληστειών.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας προέκυψε ότι, ο 23χρονος, με τη συνδρομή ατόμων, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, το διάστημα 11 και 12 Δεκεμβρίου 2022, διέπραξε 3 ακόμη ένοπλες ληστείες σε καταστήματα ψιλικών στις περιοχές Νεάπολης και Συκεών.
Η λεία του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 15.595 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, ο άντρας αυτός έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για συναφή αδικήματα και υπενθυμίζεται ότι είχε συλληφθεί, δυνάμει σχετικού εντάλματος, τον Νοέμβριο του 2019 από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για διάπραξη 6 ληστειών σε καταστήματα ψιλικών του κέντρου πόλης.

Σε βάρος του 23χρονου σχηματίστηκε σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ληστείες κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα, απείθεια και για παράβαση του Νόμου περί όπλων και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

επιστροφή στην κορυφή