ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: Η κυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη για τις πρωτόγνωρες ελλείψεις στα φάρμακα

Malama Syntagma

Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζονται ελλείψεις αντιβιοτικών, αντιπυρετικών και αναλγητικών

Για ανευθυνότητα κατηγορεί την κυβέρνηση η Βουλευτής Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα, για τις ελλείψεις βασικών φαρμάκων που έχουν παρουσιαστεί τις τελευταίες ημέρες στη χώρα. Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατηγορούν τους πολίτες, χωρίς να φροντίσουν να διενεργούν ελέγχους στην αγορά.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μάλαμα:

"Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση αποδεικνύεται επικίνδυνη για την δημόσια υγεία, φέροντας τεράστια ευθύνη για τις ελλείψεις σε κοινά φάρμακα, σε αντιβιοτικά, σε αντιπυρετικά, σε αναλγητικά. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, κατά την προσφιλή της τακτική στοχοποιεί τους πολίτες και τους ιατρούς για τις ελλείψεις, ενώ προσπαθεί να κρυφτεί και πάλι πίσω από γενικολογίες για την διεθνή συγκυρία.

Με περίσσιο θράσος ο αρμόδιος Υπουργός κατηγορεί τους πολίτες ότι “στοκάρουν” φάρμακα και τους γιατρούς ότι υπερσυνταγογραφούν, αλλά​ δεν επεξηγεί γιατί όλο αυτό το διάστημα δεν φρόντισε να ελεγχθεί η αγορά, οι μεγάλες φαρμακαποθήκες κι οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες. Γιατί φτάσαμε στο σημείο μικρά παιδιά να μην βρίσκουν αντιβίωση, γιατί λείπουν τα πλέον βασικά φάρμακα από τα ράφια και κυρίως τι θα γίνει σε περίπτωση που αναζωπυρωθεί η έξαρση των ιώσεων στο προσεχές διάστημα.

Εμείς λέμε ότι πρέπει άμεσα να ελεγχθεί εξονυχιστικά η αγορά, να εξασφαλιστεί η επάρκεια με κάθε μέσο και να δημιουργηθεί εθνικό απόθεμα φαρμάκων για να μπορούν να καλύπτονται σε δύσκολες συγκυρίες οι ανάγκες των ασθενών. Η κυβέρνηση αυτή κλείνει την θητεία της όπως την ξεκίνησε. Με την διάλυση κάθε προστατευτικής πολιτικής για την δημόσια υγεία. Η προοδευτική αλλαγή αποδεικνύεται απαραίτητη όσο ποτέ".

επιστροφή στην κορυφή