Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστρέφουν αρμοδιότητες στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια

321913883 530080382480188 5065523819146411418 n

Μ. Βορίδης: "Θα συμμορφωθούμε με την απόφαση του ΣτΕ"

Τη συμμόρφωση της λειτουργίας των Οικονομικών Επιτροπών των ΟΤΑ με την πρόσφατη απόφαση του του ΣτΕ, (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης από την Φλώρινα.

Στο περιθώριο της συνάντησης του με στελέχη της ΝΔ στην περιοχή του Αμυνταίου δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι στις 17 Ιανουαρίου κατά την διάρκεια της συζήτησης στην βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την πολυεπίπεδη εκπαίδευση «θα φέρουμε τροπολογία όπου θα συμμορφωνόμαστε με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας». Πρόσθεσε ότι «οι συνθέσεις της Οικονομικής επιτροπής και της Ποιότητας Ζωής θα μείνουν ως έχουν με βάση την ισχύουσα διάταξη» διευκρίνισε όμως ότι θα υπάρξει παρέμβαση μας σε σχέση με την κατανομή των αρμοδιοτήτων. Ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε ότι «ορισμένες αρμοδιότητες θα επιστρέψουν στα Δημοτικά και Περιφερειακά συμβούλια» επισημαίνοντας ότι οι φορείς της αυτοδιοίκησης «θα ενημερωθούν αναλυτικά από σχετική εγκύκλιο που εκδοθεί από το υπουργείο».

Σημείωσε ότι πριν την εισαγωγή της τροπολογίας στη Βουλή έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τα θεσμικά όργανα ης αυτοδιοίκησης, ΚΕΔΕ και Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, όπου θα υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020