Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και η "γαλάζια" βουλευτής Άννα Ευθυμίου στα... χνάρια των Πάτση και Χειμάρα;

280629027 418207080124637 499240071881619679 n

Καταγγελίες από τον τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πολάκη

Πληρωμές από το Δημόσιο άνω των 100.000 ευρώ έλαβε, σύμφωνα με καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η βουλευτής της ΝΔ Άννα Ευθυμίου, η οποία πάντως αρνείται ότι αποτελεί το τρίτο κατά σειρά μέλος της ΚΟ της ΝΔ που παραβιάζει το ασυμβίβαστο μετά τους Ανδρέα Πάτση και Θέμη Χειμάρα. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Τη νέα υπόθεση που βαρύνει την ΚΟ της ΝΔ κατήγγειλε ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook παρουσίασε σειρά εγγράφων όπου αναγράφεται ότι η κυρία Ευθυμίου έλαβε το ποσό των 106.672 ευρώ για νομικές υπηρεσίες προς τον ΕΦΚΑ κατά την περίοδο 2019-2022, ούσα ταυτόχρονα βουλευτής της ΝΔ. «Η βουλευτής Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου παραβίαζε (αν και δικηγόρος) κι αυτή το Σύνταγμα, παρέχοντας νομικές υπηρεσίες σε σταθερή βάση προς τον ΕΦΚΑ. Συνολικό ποσό είσπραξης: 106.672€» τόνισε στην ανάρτησή του ο κ. Πολάκης, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε προβεί σε σωρεία αποκαλύψεων για τις παράνομες επιχειρηματικές δραστηριότητες του βουλευτή της ΝΔ Θέμη Χειμάρα, που αναγκάστηκε τελικά να παραιτηθεί από βουλευτής.

Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε σκωπτικά εάν ισχυρίζεται και η κυρία Ευθυμίου ότι δεν την είχαν ενημερώσει οι συνεργάτες της ή ότι δεν γνώριζε το Συνταγματικό ασυμβίβαστο όπως είχαν υποστηρίξει αρχικά οι εκλεγμένοι με τη ΝΔ βουλευτές Ανδρέας Πάτσης και Θέμης Χειμάρας όταν αποκαλύφθηκε η παράνομη επιχειρηματική δράση τους. «"Αβλεψία" κι εδώ των συνεργατών; Ή κι αυτή δεν γνώριζε το Σύνταγμα και της διέφυγε ότι κονόμησε πάνω από 100.000€ από παράνομη παροχή υπηρεσιών;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε σε ανάλογο ύφος: «ή ήταν τόσο "αμελητέο" το ποσό, αν συγκριθεί με αυτά του Πάτση, του Χειμάρα ή τα 4,2 εκατ. που ήθελε να "τσιμπήσει" ο Μαραβέγιας), που θεωρούσε ότι δεν θα ασχοληθεί κανένας μαζί της»;

Ευθυμίου: Πρόκειται για παλιές υποθέσεις του ΕΦΚΑ

Απαντώντας στις καταγγελίες, η κυρία Ευθυμίου τόνισε ότι έλαβε τα χρήματα από παλιές υποθέσεις που είχε αναλάβει πριν εκλεγεί βουλευτής και οι οποίες ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας της. «Δεν έχω καμία σύμβαση με το Δημόσιο, ούτε μετέχω σε καμία εταιρία του Δημοσίου με καμία ιδιότητα. Η σχέση μου με τον ΕΦΚΑ χρονολογείται από το 2008 ως σχέση εντολής και χειρίζομαι υποθέσεις κατ’ αποκοπήν και πλήρως κοστολογημένες, χωρίς κανένα περιθώριο κέρδους» ανέφερε σε δηλώσεις της στον AΝΤ1. Επίσης σημείωσε ότι οι υποθέσεις τής ανατέθηκαν πρωτοδίκως, πριν εκλεγεί στη Βουλή τον Ιούλιο του 2019, και ολοκληρώθηκαν σε δεύτερο βαθμό κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι οι πρώτες καταγγελίες για την ύπαρξη μιας βουλευτή της ΝΔ που παραβίαζε το ασυμβίβαστο δεν προήλθαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από δημοσιεύματα του συμπολιτευόμενου Τύπου. Όμως, οι σχετικές αναφορές δεν κατονόμαζαν ποια βουλευτής φερόταν να έχει ασυμβίβαστες επιχειρηματικές δοσοληψίες με το Δημόσιο.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020