ΡΟΗ 24/7:

Αδυνάτισμα χωρίς κόπο - 3 συμβουλές για δίαιτα που λειτουργούν

adyn 7

Επιθυμείτε να χάσετε το περιττό βάρος από το σώμα σας χωρίς όμως να καταφύγετε σε λύσεις που ταλαιπωρούν τον οργανισμό σας -και φυσικά, δεν ενδείκνυνται.

Προκειμένου να διατηρήσετε την καλή σας υγεία και ταυτοχρόνως, να πετύχετε το αδυνάτισμα και τη μείωση της κυτταρίτιδας που επιδιώκετε, είναι απαραίτητο να ακολουθείτε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και να εντάξετε στην καθημερινότητά σας την άσκηση σε οποιαδήποτε μορφή.

Τι άλλο πρέπει να κάνετε για να ενισχύσετε την αποτελεσματικότητα της δίαιτας που ακολουθείτε; Δείτε παρακάτω ορισμένες συμβουλές διαιτητικής διατροφής που λειτουργούν άψογα, προάγοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επιλέξτε τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφών σε σωστές μερίδες

Μπορεί να κάνετε δίαιτα, αυτό όμως δεν σας εμποδίζει να απολαμβάνετε γεύματα που συνθέτονται από όλες τις ομάδες τροφών. Όπως θα σας συμβουλεύσει και ο ιατρός σας, τον οποίο χρειάζεται να ενημερώσετε προτού αλλάξετε το πρόγραμμα της διατροφής σας -ειδικά αν για οποιοδήποτε λόγο λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή- είναι απαραίτητο να μην στερείστε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που σας προσφέρει η ποικιλία στη διατροφή σας.

Καταναλώστε λοιπόν, τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων σε λογικές μερίδες, διατηρώντας μεταξύ των γευμάτων σας χρονικές αποστάσεις 3 με 5 ωρών. Η τακτική αυτή σάς δίνει τη δυνατότητα να μην αισθάνεστε ποτέ πολύ πεινασμένοι ή πολύ κορεσμένοι. Επιπλέον, η ποικιλία στις τροφές που επιλέγετε σάς επιτρέπει να συμπεριλαμβάνετε και τα τρόφιμα που σας αρέσουν περισσότερο χωρίς να αισθάνεστε ότι πρέπει να τα στερηθείτε, ενώ ταυτόχρονα εξακολουθείτε να χάνετε βάρος.

Πίνετε αρκετό νερό με βάση τις ανάγκες του οργανισμού σας

Ο ιατρός σας μπορεί να σας ενημερώσει εξατομικευμένα για την ποσότητα του νερού που χρειάζεται το σώμα σας για να είναι ενυδατωμένο. Δώστε προσοχή στις κατευθύνσεις του και μην παραλείπετε να καταναλώνετε την ποσότητα νερού που χρειάζεστε καθημερινά. Το νερό άλλωστε συνιστά έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες που επιταχύνουν τον μεταβολισμό σας και είναι απαραίτητο όταν ο στόχος σας είναι η απώλεια περιττού βάρους. Πίνοντας αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας σας, ουσιαστικά τροφοδοτείτε το μεταβολισμό σας και βοηθάτε να αυξηθεί και η ενέργειά σας. Έχει αποδειχθεί ότι ακόμα και μια μικρή αφυδάτωση στον οργανισμό, επιβραδύνει σημαντικά τον μεταβολισμό γι αυτό συστήνεται να ξεκινάτε την ημέρα σας το πρωί με ένα ποτήρι νερό και να συνεχίζετε να πίνετε στη διάρκεια της ημέρας σας για να έχετε μέγιστα οφέλη.

Μην παραλείπετε από τη διατροφή σας τα λιπαρά

Δίαιτα και… λιπαρά; Ναι, η κατανάλωση καλών λιπαρών δεν σας παχαίνει. Υπάρχουν αρκετά τρόφιμα που περιέχουν καλά λιπαρά και είναι πραγματικά υγιεινά, αποτελώντας απαραίτητα στοιχεία μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, το βούτυρο ξηρών καρπών και τα λιπαρά ψάρια (όπως είναι ο σολομός), σας βοηθούν στην προσπάθεια που καταβάλλετε για να χάσετε βάρος προκαλώντας επιβράδυνση της πέψης και κρατώντας σας χορτάτους για περισσότερο χρόνο. Επομένως, παρά το γεγονός ότι τα λιπαρά περιέχουν περισσότερες θερμίδες από τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες, συστήνονται να τα εντάξετε στο διαιτητικό πλάνο της διατροφής σας διότι είναι χορταστικά και έτσι, ωθείστε στο να τρώτε λιγότερο στη διάρκεια κάθε ημέρας σας. Απολαύστε λοιπόν, χωρίς τύψεις και ενοχές μια χούφτα ξηρούς καρπούς ως σνακ για να χάσετε βάρος.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2