ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: Το δημόσιο σύστημα Υγείας στη Β. Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως κλίνες ΜΕΘ Παίδων

malama vouli skales

Ευθύνες στην κυβέρνηση

Το πρόβλημα που έχει προκύψει στην παροχή παιδιατρικής φροντίδας στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας θίγει η Βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα, με δήλωσή της, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μάλαμα:

"Η έξαρση των παιδικών ιώσεων, σε συνδυασμό με το νέο κύμα κορονοϊού δημιουργεί συνθήκες έκτακτης ανάγκης για τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, σε σχέση με την παροχή παιδιατρικής φροντίδας, αλλά κι ως προς την αντιμετώπιση οξέων περιστατικών υγείας παιδιών που χρίζουν νοσηλείας ή και φροντίδας σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Ήδη σε μία περίπτωση παιδιού το σύστημα δεν κατάφερε να λειτουργήσει, με ολέθρια αποτελέσματα.

moustakas2

​Η πραγματικότητα αυτή δείχνει ξεκάθαρα ότι τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας δεν ενισχύθηκαν ούτε στο ελάχιστο αυτά τα δύο έτη πανδημίας, δεν δημιουργήθηκαν κλίνες ΜΕΘ παίδων και δεν στηρίχτηκαν τα παιδιατρικά τους τμήματα. Η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει άμεσα για την εικόνα αυτή και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από γενικολογίες και μετακύληση ευθυνών. Είναι απαράδεκτο σε ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα να χάνονται ζωές παιδιών λόγω της αδυναμίας κάλυψης των αναγκών υγείας τους. Είναι απαράδεκτο να αναζητούνται κλίνες ΜΕΘ παίδων από την μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, χάνοντας κρίσιμο χρόνο για την αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων για την υγεία τους".

paliouras2

επιστροφή στην κορυφή