ΡΟΗ 24/7:

ΒΙΒΛΙΟ | Τρεις γυναικοκτονίες αναζητούν τον τέλειο δράστη

05b97816 9553 932d 917c 24a9e464a1be

"Το Σύνδρομο του Μεσσία" από τον Ηλία Μωραΐτη

"Μακριά από την κατευναστική επήρεια των φαρμάκων, κατάλαβα μέχρι πού είμαι ικανός να φτάσω και τι μπορώ να κάνω. Τώρα, δεν μου απομένει πια τίποτα άλλο, παρά να αποδεχτώ όλη αυτή τη φρίκη."

Ιωάννινα. Αρχές δεκαετίας του 80'. Στην πόλη, μία σειρά ειδήσεων μονοπωλεί τις συζητήσεις: οι φρικτές δολοφονίες τριών γυναικών. Βασικός ύποπτος για τα τρία αυτά εγκλήματα θεωρείται ένας ζωγράφος με βαριά μορφή ψυχασθένειας, ο οποίος διάγει παραληρηµατική ζωή. Ο ζωγράφος είναι πλέον αναγκασμένος να ανακαλύψει µόνος του την αλήθεια, αποδεικνύοντας σε όλους, και κυρίως στον ίδιο του τον εαυτό, πως είναι αθώος. Σύµµαχός του σε αυτή τη σκληρή µάχη στέκεται ένας διακεκριμένος ψυχίατρος, αλλά η υπόθεση περιπλέκεται από αινιγματικά πρόσωπα που εισβάλλουν στη ζωή του βασικού υπόπτου. Καχύποπτοι αστυνομικοί, ένας ντετέκτιβ µε σκοτεινό παρελθόν, µια µμυστηριώδης φοιτήτρια ιατρικής, ένας εκκεντρικός συλλέκτης έργων Τέχνης και µια φιλόδοξη ιδιοκτήτρια γκαλερί, µμετατρέπουν την προσπάθεια για την αποκάλυψη της αλήθειας σε δυσεπίλυτο γρίφο.

Η συγγραφική επιστροφή του Ηλία Μωραΐτη, ο οποίος κατέπληξε το αναγνωστικό κοινό με το best seller μυθιστόρημα "Ο Σκακιστής", είναι γεγονός! Με το νέο μυθιστόρημά του "Το Σύνδρομο του Μεσσία", τέταρτο μέλος της Σειράς Βιβλίων Πηγή Crime, μας παραδίδει έναν γρίφο στον οποίο η µαρτυρική ζωή του ψυχικά άρρωστου ανθρώπου, ο έρωτας, το πάθος για την Τέχνη, τα αρχέγονα ερωτήµατα της ανθρώπινης ύπαρξης, η αιώνια πάλη του καλού µε το κακό, καθώς και η λυτρωτική δύναµη της αληθινής αγάπης καθορίζουν τους ήρωες του έργου. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολυδιάστατο και βαθύ ψυχολογικό θρίλερ, που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη!

Ο συγγραφέας

Ο Ηλίας Μωραΐτης γεννήθηκε στις 27 Νοεµβρίου του 1981 στην Ξάνθη, όπου και διαµένει. Είναι απόφοιτος του Τµήµατος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων, µε ειδίκευση στην Αρχαιολογία. Έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση του σεµιναρίου Επιµέλειας και Διόρθωσης Κειµένου του ΕΚΠΑ. Έχει βραβευτεί µε έπαινο από την Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου. Η πρώτη εκδοτική του προσπάθεια έγινε το 2017 µε το ψυχολογικό θρίλερ "Σκληρές Αλήθειες" από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και η δεύτερη το 2020 µε το αστυνοµικό µυθιστόρηµα "Ο Σκακιστής" από τις Εκδόσεις Πηγή.

επιστροφή στην κορυφή