ΡΟΗ 24/7:

Πέθανε η θρυλική σταρ του σινεμά Τζίνα Λολομπρίτζιτα

Gina Lolo

Είναι από τις λίγες Ιταλίδες ηθοποιούς που έχουν πρωταγωνιστήσει σε πολλές αμερικανικές ταινίες

Σε ηλικία 95 ετών έφυγε από τη ζωή η Ιταλίδα ηθοποιός Τζίνα Λολομπρίτζιτα, που υπήρξε ένα από sex symbol της δεκαετίας του 1950 και του 1960 διεθνώς, αφού πρωταγωνίστησε σε πλειάδα ταινιών του Χόλιγουντ.

Η Τζίνα Λολομπρίτζιτα, γνωστή με το παρατσούκλι «Λα Λόλλο», γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1927 στο Σουμπιάκο, ένα γραφικό χωριό στα περίχωρα της Ρώμης. Ο πατέρας της ήταν επιπλοποιός και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μετακόμισαν στη Ρώμη.

Η Λολομπρίτζιτα παρακολούθησε στη Σχολή Καλών Τεχνών μαθήματα ζωγραφικής και γλυπτικής, όμως η ενασχόλησή της με το μόντελινγκ και η συμμετοχή της σε καλλιστεία, τράβηξε αμέσως την προσοχή των ανθρώπων του κινηματογράφου. Την άνοιξη του 1947 ένας φίλος της, κατάφερε να την πείσει να πάρει μέρος, την τελευταία στιγμή, στον διαγωνισμό της Miss Roma. Αν και δεν είχε καν το κατάλληλο φόρεμα, κατέκτησε τη δεύτερη θέση και προσκλήθηκε στη Στρέσα για τους τελικούς της Miss Italy, κερδίζοντας την τρίτη θέση μετά τις Λουτσία Μποζέ και Γιάννα Μαρία Κανάλε, μελλοντικά αστέρια του κινηματογράφου.

Ένας κυνηγός ταλέντων εκείνη την εποχή, της πρότεινε μια ακρόαση στο Cinecitta, δηλαδή το μεγαλύτερο κινηματογραφικό στούντιο στην Ευρώπη. Η Τζίνα Λολομπρίτζιντα όμως δεν ήταν πρόθυμη.

Ωστόσο η έβδομη Τέχνη τελικά τη μαγνήτισε. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της συνεργάστηκε με Ιταλούς σκηνοθέτες μεγάλου καλλιτεχνικού διαμετρήματος όπως οι Βιττόριο ντε Σίκα, Μάριο Μονιτσέλι, Πιέτρο Τζέρμι και Μάριο Σολντάτι. Στη Γαλλία συνεργάστηκε με σκηνοθέτες του διαμετρήματος των Ρενέ Κλαιρ και Κριστιάν-Ζακ. Ακόμη, ο Ζιλ Ντασέν την επέλεξε για πρωταγωνίστρια στο φιλμ «The Law», δίπλα στη Μελίνα Μερκούρη, τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και τον Υβ Μοντάν.

Συνολικά συμμετείχε σε περισσότερες από 60 ταινίες και στη συνέχεια κατάφερε να ακολουθήσει δύο καριέρες, κρατώντας τη φωτογραφική μηχανή και το καλέμι της γλυπτικής.

Το 1949 παντρεύτηκε τον Σλοβένο γιατρό Μίλκο Σκόφιτς και απέκτησαν έναν γιο. Το ζευγάρι χώρισε το 1971 και η Λολομπρίτζιτα δεν παντρεύτηκε ξανά.

επιστροφή στην κορυφή