ΡΟΗ 24/7:

Οριστικό λουκέτο θα μπαίνει για παράνομα τραπεζοκαθίσματα

lg TRAPEZIA ESTIASH 221a

"Τελεσίγραφο" Πέτσα από τη Βουλή

Μέχρι και την σφράγιση καταστημάτων που αυθαίρετα καταλαμβάνουν δημόσιους χώρους με τραπεζοκαθίσματα, προανήγγειλε ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στην Βουλή.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών διαχώρισε το πρόβλημα των αυξημένων ατελώς καταλήψεων δημόσιων χώρων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που επιτράπηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών να υπάρξουν λόγω της υγειονομικής κρίσης της πανδημίας, ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός, λέγοντας πως αυτό ήταν κάτι που ίσχυσε συγκυριακά, αλλά πλέον οι όποιες παρατάσεις είχαν δοθεί έχουν λήξη από τις 15 Ιανουαρίου του 2023 και έχουμε επιστρέψει στο ισχύον καθεστώς πριν τα μέτρα αντιμετώπισης του covid 19.

Ο ίδιος ανέφερε, πως «το υπουργείο Εσωτερικών είναι απολύτως σύμφωνο με την αυστηροποίηση των ποινών. Σε συνένωση με την ΚΕΔΕ σύντομα θα υπάρξει μια σχετική Διάταξη που θα αυστηροποιεί το πλαίσιο και θα προβλέπει μέχρι και το σφράγισμα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις, δηλαδή της κατάληψης των τετραγωνικών που τους έχουν παραχωρηθεί και όχι επιπλέον».

«Πρόκειται», σημείωσε ο υφυπουργός, «για μια ενέργεια που όχι μόνος στερεί ελεύθερο χώρο από τους πολίτες αλλά νοθεύει και τον ανταγωνισμό. Οι παράνομες καταλήψεις δημόσιου χώρου θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια κοινωνική απαξία».

Η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, από την πλευρά της επισήμανε πως «πρόκειται» είπε η βουλευτής «για μια αντικανονική συμπεριφορά που προσβάλει όλους του Πολίτες, τους πεζούς και κυρίως τα ΑμεΑ».

φωτογραφία αρχείου

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 08:55
επιστροφή στην κορυφή