xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή

FB IMG 1673804733191 1

Στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής

Αθρόα ήταν η προσέλευση πολιτών της Χαλκιδικής, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για εκπαίδευση στη Βασική Υποστήριξη Ζωής και τη χρήση απινιδωτή.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο το πρωί της Κυριακής 15 Ιαναουαρίου, ως συνέχεια της εγκατάστασης εξωτερικού απινδωτή στο κτήριο του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο, για δημόσια χρήση από τους First Responders της Κοινότητας Πολυγύρου.

Την εκπαίδευση πραγματοποίησε η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) Παύλου Μελά, ενώ στους συμμετέχοντες δόθηκε αναγνωρισμένη Πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC).

moustakas1

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτές της ΕΠΟΜΕΑ, αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στο σεμινάριο, τονίζοντας πως η ανθρώπινη ζωή υπερέχει από κάθε τι άλλο. Αναφέρθηκε ακόμη στη σημασία της ύπαρξης απινιδωτών σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία σε έναν τουριστικό προορισμό, όπως η Χαλκιδική, που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών κατά τη θερινή κυρίως περίοδο.

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής έχει ήδη χορηγήσει απινιδωτές σε εμπορικούς συλλόγους της περιοχής, στοχεύοντας στο να αποτελεί η Χαλκιδική έναν ασφαλή, εκτός από ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

paliouras2

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2