ΡΟΗ 24/7:

Ενημέρωση για το σύνδρομο διαβητικού ποδιού στη Θεσσαλονίκη

diabitiko podi

Στις 27 Ιανουαρίου

Ενημερωτική εκδήλωση του κοινού με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του Συνδρόμου διαβητικού ποδιού» θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Α.Π.Θ. (Δ/ντής: Καθηγητής Κυριάκος Δ. Κτενίδης) στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) ΑΠΘ, 3ης Σεπτεμβρίου – Πανεπιστημιούπολη, 546 36 Θεσ/νικη (Αίθ.:Αμφιθέατρο ΙΙΙ) την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου και ώρες 9:30-10:30 π.μ.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αφορά ασθενείς, φροντιστές και γενικότερα άτομα που επιθυμούν να ενημερωθούν περαιτέρω για τα συμπτώματα την επικυνδυνότητα και την θεραπεία του διαβητικού ποδιού.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:
Κυριάκος Κτενίδης
Καθ/τής Αγγειοχειρουργικής , Δ/ντής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Α.Π.Θ. Π.Γ.Ν.Θ.«ΑΧΕΠΑ»
Αργύριος Γιαννόπουλος
Ακαδημαϊκος Υπότροφος Αγγειοχειρουργικής, Αγγειοχειρουργική Κλινική Α.Π.Θ Π.Γ.Ν.Θ. « ΑΧΕΠΑ»

Για τη συμμετοχή και παρακολούθηση της εκδήλωσης κοινού είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική εγγραφή στο site https://aggeiakesimeresahepa.gr/diabeticfootsyndrome/

Το Σύνδρομο Διαβητικού Ποδιού είναι μια από τις πιο σημαντικές επιπλοκές της νόσου του σακχαρώδη διαβήτη. Η εξέλιξή του μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τόσο την ικανότητα βάδισης ακόμα και να απειλήσει το πόδι με ακρωτηριασμό. Η ποιότητα ζωής των ασθενών επηρεάζεται κατά συνέπεια σημαντικά εφόσον το διαβητικό πόδι είναι από τις συχνότερες αιτίες των ασθενών σε νοσηλευτικά ιδρύματα.Τα τελευταία χρόνια, η πάθηση σημειώνει αυξητική τάση, στρέφοντας πάνω της το ενδιαφέρον της διεθνούς ιατρικής κοινότητας.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2