xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

EURICE: Εκπαιδευτικό σεμινάριο στα Ν. Μουδανιά που αποθέωσε το ρύζι (φωτο)

EURICE MILLENIUM 2

Οι σπουδαστές ετοίμασαν τρεις πρωτότυπες συνταγές, αξιοποιώντας το μεσόσπερμο ελληνικό ρύζι, αλλά και τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία» διοργανώθηκε πριν λίγες μέρες στο Κέντρο δια Βίου Μάθησης Millenium στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, για το δυναμικό κοινό της επόμενης γενιάς μαγείρων και ζαχαροπλαστών.
Το πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο EU RICE, υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια). Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε στους σπουδαστές η συμβολή της καλλιέργειας του ρυζιού στη διατήρηση των υγροβιότοπων, την αξιοποίηση των άφθονων υδάτινων πόρων, τη διατήρηση της βιωσιμότητας των εδαφών και γενικά στην οικολογική ισορροπία, αλλά και στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών καλλιέργειας και παραγωγής του. Οι σπουδαστές ενημερώθηκαν ακόμη για το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και ασφαλές, αφού καλλιεργείται τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την αγροτική παραγωγή.
Στο Κέντρο δια Βίου Μάθησης Millenium η Culinary Expert Σμαράγδα Μακρή μαζί με τον chef instructor του Millenium Μανώλη Στράτο και τους σπουδαστές ετοίμασαν, τρεις πρωτότυπες συνταγές αξιοποιώντας το μεσόσπερμο ελληνικό ρύζι, αλλά και τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής.

EURICE MILLENIUM 2 1

Οι συνταγές ήταν:
• Σαλάτα ρυζιού με γαρίδες, πράσινες ελιές Χαλκιδικής, πιπεριές Φλωρίνης και vinaigrette εσπεριδοειδών
• Πιλάφι με καλαμάρι και κρόκο Κοζάνης
• Κέικ ρυζιού με πορτοκάλι.

EURICE MILLENIUM 6

moustakas1

EURICE MILLENIUM 7

Το αποτέλεσμα ενθουσίασε τους παριστάμενους, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιαστεί και να συζητηθεί η εξαιρετική γεύση και συμπεριφορά του ελληνικού ευρωπαϊκού μεσόσπερμου ρυζιού στη μαγειρική, αλλά και η αξία της χρήσης τοπικών προϊόντων.
Η υποδοχή των διευθύνσεων των σχολών γενικά, η συνεργασία, το ενδιαφέρον των καθηγητών και κυρίως η συμμετοχή των σπουδαστών είναι μεγάλη, ενδεικτική του υψηλού επιπέδου σπουδών των σχολών, ενώ επιβεβαιώνουν την αξία της ενημέρωσης, που παρέχει το πρόγραμμα EURICE σε εξειδικευμένα και στοχευμένα κοινά.
Εκτελεστικός φορέας του προγράμματος EURICE είναι η εταιρία NOVACERT, ενώ τις εκδηλώσεις προώθησης και ενημέρωσης στην Ελλάδα διοργανώνει η εταιρία Chef Stories.
Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες, που διατυπώνονται, εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Έρευνας (REA). Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για αυτές.

EURICE MILLENIUM 1

paliouras1

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2