sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Ημερίδα για τη «Βιώσιμη γαστρονομία και Επιχειρηματικότητα»

324024980 1279763225938425 875717617721682855 n

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο «Money Show Θεσσαλονίκη 2023»

Στο πολυσυνεδριακό φόρουμ «Money Show Θεσσαλονίκη 2023» συμμετέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με ημερίδα με τίτλο «Βιώσιμη γαστρονομία και Επιχειρηματικότητα», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 10.00 στην αίθουσα Epidavros του Ξενοδοχείου Ηyatt Regency Thessaloniki.

Ομιλητές:

• Μαρία Καραγιάννη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τουρισμού

• Απόστολος Αλτάνης, Executive Chef - Hyatt Regency Thessaloniki

• Κώστας Καπετανάκης, Ιδρυτής – Founder Εστιατορίων Estrella

• Iωάννης Τέλλος, Διευθυντής Επισιτιστικών Τμημάτων MonΑsty Ηοtel

To πάνελ συντονίζει ο Γιάννης Κεσσόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΔΕΠΘΕ

Στην παρουσία του στο Money Show του 2023, ο Δήμος Θεσσαλονίκης εστιάζει στα χαρακτηριστικά της βιώσιμης γαστρονομίας καθώς και στα μοντέλα βιωσιμότητας που εφαρμόζονται ή πρόκειται να εφαρμοστούν στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και στις επιχειρήσεις εστίασης της πόλης. Το γεγονός πως η χώρα μας είναι μια τουριστική δύναμη απαιτεί την εναρμόνιση του κάθε προορισμού με τις αρχές της αειφορίας, κάτι που οι διεθνείς καταναλωτές επιζητούν διακαώς.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή του στο Money Show του 2023 αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά της πόλης και θέτει τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τη δημιουργικότητα στο επίκεντρο της τουριστικής της ανάπτυξης και προβολής. «Η τοπικότητα, η αυθεντικότητα και η ποιότητα είναι τα τρία στοιχεία που οδήγησαν την πόλη στη διάκριση της ως μέλος του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στη γαστρονομία. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να καθιερωθεί η Θεσσαλονίκη ως παγκόσμιος γαστρονομικός προορισμός και η πόλη να απολαμβάνει προνομιακή θέση στην παγκόσμια κουλτούρα της γεύσης. Ακολουθώντας την παγκόσμια διεθνή πρακτική, εκτιμώ ότι η υλοποίηση πολιτικών με όρους βιώσιμης ανάπτυξης αποτελεί άμεση προτεραιότητα εάν θέλουμε η πόλη να συνεχίσει να απολαμβάνει τα οφέλη της τουριστικής της ανάπτυξης. Η Θεσσαλονίκη έχει αποδειχθεί ανθεκτική πόλη όμως πρέπει να συνεχίσει να παράγει νέες αναβαθμισμένες εμπειρίες για τους επισκέπτες της και οφέλη για τους κατοίκους της» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr