xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Το ΑΠΘ τιμά τους Τρεις Ιεράρχες

treis ierarxesicon

Εκδήλωση και βράβευση των πρώτων σε σειρά εισακτέων

Η Τελετή εορτασμού των Τριών Ιεραρχών θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 13:00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των πρώτων σε σειρά εισακτέων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23.

Η Τελετή θα ξεκινήσει με ύμνους προς τιμήν των Αγίων Τριών Ιεραρχών. Τους ύμνους θα αποδώσει η χορωδία της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ «Οι Τρεις Ιεράρχες», με Χοράρχη τον Επίκουρο Καθηγητή Εκκλησιαστικής Μουσικής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ, Ιωάννη Λιάκο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Κυριακούλα Παπαδημητρίου, με θέμα «Η αρετή της αριστείας στον αρχαίο κόσμο και η αριστεία της αρετής στους Τρεις Ιεράρχες».

Στη συνέχεια, αμέσως μετά τον χαιρετισμό του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαου Γ. Παπαϊωάννου, θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των πρώτων σε σειρά εισακτέων στο ΑΠΘ, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τον σύνδεσμο:

https://www.auth.gr/video/video-eortasmos-trion-ierarchon-sto-apth-vra/

επιστροφή στην κορυφή