xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Χαλκιδική: Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κοπή κλαδιών δέντρων που γειτνιάζουν με αγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας

erga kladia DEH

Επιθεώρηση και να συντήρηση των δικτύων ηλεκτροδότησης του Νομού Χαλκιδικής

Την κοπή κλαδιών δέντρων που γειτνιάζουν με αγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας στη Χαλκιδική, αλλά και την ενημέρωσή του για τέτοιες περιπτώσεις ζητά ο ΔΕΔΔΗΕ.
Στη σχετική ενημέρωση, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς Εγκατάστασης και Συντήρησης Υπαιθρίων Γραμμών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΚΕΣΥΓΗΕ), θα πρέπει κλαδιά δένδρων που γειτνιάζουν με αγωγούς να κλαδευτούν, ώστε να αποφευχθεί η τυχόν επαφή τους.
Επίσης σημειώνει ότι η επαφή ή η επικίνδυνη γειτνίαση των δέντρων με τα ηλεκτροφόρα σύρματα είναι δυνατόν να προκαλέσει προβλήματα στα δίκτυα, με πιθανές σοβαρές συνέπειες και διακοπές στην ηλεκτροδότηση, υπογραμμίζοντας ότι ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα προκαλούνται στις περιπτώσεις που δέντρα ή κλάδοι επισφαλούς αντοχής (π.χ. καμένα από πυρκαγιά ή ξερά δέντρα, ξεροί κλάδοι πάνω από Γραμμές) πέφτουν πάνω στις Γραμμές, σε περιόδους έντονης κακοκαιρίας (π.χ. χιονοπτώσεις).

moustakas1

Μετά τα παραπάνω καλεί τους αρμόδιους υπαλλήλους των Δήμων καθώς και τους κατοίκους να συνεργαστούν και με τον ΔΕΔΔΗΕ.
Ειδικότερα ζητά την άμεση γνωστοποίηση στο ΔΕΔΔΗΕ, καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου, κάθε περίπτωση επαφής ή επικίνδυνης γειτνίασης κλαδιών δένδρων με τα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ, που θα υποπέσει στην αντίληψη των πολιτών και των Δήμων. Όσοι εντοπίζουν τέτοιους κινδύνους μπορούν να επικοινωνούν με επιστολή στο fax 2144050626 (για Πολύγυρο και Βόρεια Χαλκιδική) και 2144050627 (για Ν. Προποντίδα και τη Χερσόνησο της Κασσάνδρας).

paliouras1

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2