xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Θ. Καπλάνης: «Ελλείψεις υποδομών στο Δήμο Πολυγύρου»

polugyros geniko

Μείωση πληθυσμού σε σχέση με τους άλλους Δήμους της Χαλκιδικής

Την έλλειψη υποδομών στο Δήμο Πολυγύρου, αλλά και την ιδιαίτερη βαρύτητα που πρέπει να δοθεί για την πληθυσμιακή αύξηση, ώστε να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό, καθώς και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας για την οικονομική και εμπορική άνθιση της πρωτεύουσας της Χαλκιδικής, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην Δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης, μιλώντας στο halkidikifocus, ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς ακούγεται έντονα η υποψηφιότητά του για το δημαρχιακό θώκο.

Υποδομές για όλο το Δήμο

«Θα ήταν ευχής έργο να υπήρχε ένα μόνο έργο πρωταρχικής σημασίας, το οποίο να έλειπε από το Δήμο Πολυγύρου», επεσήμανε ο κ. Καπλάνης, αναφερόμενος στις υποδομές. «Η πραγματικότητα δυστυχώς απέχει πολύ από αυτό που βιώνουν οι πολίτες του Δήμου Πολυγύρου», ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι τόσο στον Πολύγυρο όσο και στις υπόλοιπες κοινότητες λείπουν βασικές υποδομές: «Από τους βιολογικούς και τα αντιπλημμυρικά μέχρι τα οδικά δίκτυα, την ποιότητα και την ποσότητα του πόσιμου νερού, την αγροτική οδοποιία, τα σχολικά κτήρια, τις αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ. Κάθε μέρος έχει τα δικά του σοβαρά προβλήματα τα οποία χρονίζουν και δεν φαίνεται στον ορίζοντα προοπτική επίλυσης τους» υπογράμμισε.

Η καθημερινότητα των πολιτών

Εκτός από τις υποδομές, ο κ. Καπλανης επεσήμανε ότι οι κάτοικοι του Δήμου Πολυγύρου θέλουν να αισθάνονται ότι κάποιος νοιάζεται γι' αυτούς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους. «Πέρα από τα μεγάλα και μικρά έργα που θα βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής τους και τα οποία ακούν αλλά δεν βλέπουν, δεν βρίσκουν πολλές φορές λύσεις ούτε στα αυτονόητα, δηλαδή ύδρευση, καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό. Η αυτοδιοίκηση τόνισε οφείλει να βρίσκεται καθημερινά κοντά τους», υπογράμμισε.

kaplanis

moustakas1

Δημογραφικό 

Παράλληλα ο κ. Καπλάνης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο Δήμος Πολυγύρου έχει την θλιβερή πρωτιά στην Χαλκιδική της μεγαλύτερης μείωσης του πληθυσμού του. Για αυτό το λόγο, θεωρεί ότι θα πρέπει να εκπονηθεί και να εφαρμοστεί άμεσα ένα συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και φιλόδοξο σχέδιο για την πληθυσμιακή αύξηση και την οικονομική άνθιση της πρωτεύουσας. «Η νέα Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία προσελκύοντας μόνιμους κατοίκους όπως επίσης ο Πολύγυρος πρέπει να είναι τουριστικός προορισμός σε όλη την διάρκεια του χρόνουΟι επαγγελματίες του Πολυγυρου υποφέρουν. Κόσμος στην πόλη σημαίνει κίνηση στα καταστήματα, χρήματα στην τοπική αγορά, παράπλευρες σε όλα τα χωριά του Δήμου, νέες θέσεις εργασίας και φυσικά συγκράτηση της τάσης φυγής των νέων», τόνισε αναφερόμενος στην τοπική αγορά. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στις άλλες μεγάλες κοινότητες, την Ορμύλια και τη Γαλάτιστα, όπου η κατάσταση είναι ίδια και χειρότερη, όπως είπε.
Όσο για το παραλιακό μέτωπο, ο κ. Καπλάνης υπογράμμισε ότι δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο που να συμβάλλει στην ανάδειξη και ανάπτυξη του πλέον τουριστικού τμήματος του Δήμου.

paliouras1

 

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 14:16
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos