xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

«Όχημα» εξωστρέφειας για την Ανατολική Χαλκιδική ο θεσμός KOUZINA και το 2023

parkoyzina

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του KOUZINA 2023

«Θεσμός υπόδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο μια τοπική κοινωνία μπορεί σύσσωμη να σχεδιάζει και να δημιουργεί μια διαρκή γέφυρα εξωστρέφειας ενός τόπου, αποτελεί και για το 2023 ο θεσμός KOUZINA, τον οποίο έχει αγκαλιάσει και στηρίζει ο Δήμος Αριστοτέλη, δίνοντας υπεραξία στη μεγάλη κοινωνική συμμαχία που τον συνθέτει!». Τα παραπάνω τόνισε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγραμματισμού του KOUZINA 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού, στη οποία παρέστησαν εκπρόσωποι φορέων της Ανατολικής Χαλκιδικής, επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης, συλλογικότητες, chef, άνθρωποι του τουριστικού marketing, της πρωτογενούς παραγωγής και της γαστρονομίας.
Το KOUZINA 2023, το οποίο στηρίζεται και φέτος από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και το "TASTE HALKIDIKI", περιλαμβάνει 32 κύριες και 202 παράλληλες δραστηριότητες και 5 θεματικές δικτυώσεις, με τα Ζαγόρια, το Ajaccio, τη Messina, τη Μάλτα και την Πορτογαλία, που σηματοδοτούν το άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών. Στη διάρκειά του, 67 Έλληνες και ευρωπαίοι εκπρόσωποι Τύπου και τουριστικών γραφείων θα εναλλάσσονται σε ένα μηνιαίο πρόγραμμα επισκέψεων, στον τόπο, με 30 τοπικά προϊόντα να προβάλλονται στον κόσμο μέσω της μηνιαίας γιορτής.
Πολιτιστικά δρώμενα του θεσμού εντάσσονται στις κορυφαίες πολιτιστικές γιορτές του Δήμου Αριστοτέλη, τα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ. Κορυφαία η «Γιορτή της Μοναστηριακής Κουζίνας» στη Μονή Ζυγού, μία από τις 8 σπουδαίες γαστρονομικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται σε εθνικό επίπεδο σε ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους κατόπιν ειδικής άδειας του Υπουργείου Πολιτισμού. Είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 31 Μαίου παρουσία της Εκκλησιαστικής Χορωδίας του Βελιγραδίου.

 moustakas1

Ντόπιοι chef, που διαπρέπουν εκτός γεωγραφικών συνόρων του Δήμου Αριστοτέλη βραβεύονται σε ειδικές εκδηλώσεις. Guest chef από την Κορσική, τη Μάλτα, την Πορτογαλία και φυσικά την Ελλάδα συνεργούν με τους τοπικούς, τοποθετώντας όλα τα τοπικά προιόντα στα εκατοντάδες πιάτα της διοργάνωσης που αποτελεί έμπνευση, προϊόν βαθιάς γνώσης, διαρκούς αναζήτησης και project ευρηματικό - επαγγελματικά σχεδιασμένο, ώστε να συνδέει δεκάδες μορφές τουρισμού.
«Ο θεσμός αποδεικνύει – μέσα από αριθμητικό αποτέλεσμα – ότι η γαστρονομία και ως όχημα προώθησης και προβολής, είναι κορυφαία επιστημονική δραστηριότητα και ως τέτοια αντιμετωπίζεται εδώ στη Χαλκιδική, που μεταμορφώνεται πλέον σε γαστρονομικό προορισμό αξιώσεων», πρόσθεσε ο κ. Βαλιάνος.
«Μα πάνω απ όλα αποδεικνύει τη δύναμη της συνέργειας, της ενότητας και της ομοφωνίας στους κόλπους της τοπικής κοινωνίας, η οποία συσπειρώνεται γύρω από το project, απογειώνει την έννοια του εθελοντισμού και πρωταγωνιστεί στην ανάδειξη της τουριστικής φήμης και του brandname του προορισμού. Είναι πραγματικά το μεγαλύτερο επίτευγμα της διοργάνωσης και το μεγαλύτερο κέρδος του τόπου», κατέληξε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη.

paliouras11

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 19:24
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2