ΡΟΗ 24/7:

Στη σεισμόπληκτη Τουρκία η ΕΟΔ

pic1eod

Με αποστολή 30 εθελοντών – διασωστών

30 εκπαιδευμένοι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από όλη την Ελλάδα με σκύλο έρευνας και διάσωσης και εξειδικευμένο εξοπλισμό αναχώρησαν το βράδυ της Πέμπτης από τη Θεσσαλονίκη για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις πληγείσες από τον καταστροφικό σεισμό περιοχές της Τουρκίας.

Η αποστολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αναμένεται να φτάσει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη κι από κει να ταξιδέψει αεροπορικώς στα Άδανα, συνοδεία στελεχών της Τούρκικης Διεύθυνσης Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD), με την οποία θα συνεργαστεί το πεδίο.

Ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί από τους εθελοντές της ΕΟΔ περιλαμβάνει υδραυλικές διασωστικές σειρές, εργαλεία απεγκλωβισμού, θερμικές κάμερες, ανιχνευτές επικίνδυνων αερίων, γεννήτριες, εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών, φορεία, απινιδωτές και άλλο εξειδικευμένο εξοπλισμό Πρώτων Βοηθειών. Επιπλέον, όλα τα μέλη της ΕΟΔ θα φέρουν όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.

pic3eod

"Την αποστολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης υποστηρίζει το Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη και η Τούρκικη Πρεσβεία στην Αθήνα, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Ευχαριστούμε πολύ, επίσης, την κυρία Χριστίνα Ασπροποταμίτη για την αμέριστη υποστήριξη και όλους όσοι στήριξαν την πραγματοποίηση αυτής της αποστολής!", επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΟΔ.

επιστροφή στην κορυφή