xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ξέφρενο κέφι υπόσχεται το Καρναβάλι Σημάντρων

329420764 893108308679914 1903605983081938360 n

Ξεκινά την Τσικνοπέμπτη και κορυφώνεται με την παρέλαση των αρμάτων

Διασκέδαση, κέφι, χορό και ξεγνοιασιά για όλες τις ηλικίες υπόσχεται το 49ο Καρναβάλι Σημάντρων, που ξεκινά την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου και κορυφώνεται με τη μεγάλη παρέλαση καρναβαλιστών την Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου. Τα παραπάνω αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Ν. Προποντίδας.

Για ένα θεσμό που επανέρχεται για να μας προσφέρει διασκέδαση μετά από 3 χρόνια αδράνειας, λόγο πανδημίας, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί για όλες τις ηλικίες, ωστόσο έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη νεολαία και στα μικρά παιδιά.

Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων έχει αναλάβει – ως είθισται – ο Σύλλογος Καρναβαλιστών Σημάντρων, σε συνεργασία με την Κοινότητα και το Δήμο Ν. Προποντίδας.

Το πρόγραμμα του Καρναβαλιού

Στις 11.00 το πρωί της Τσικνοπέμπτης θα ξεκινήσει το τσίκνισμα στην κεντρική πλατεία Σημάντρων, με ψησταριές, γαϊτανάκι, ζωντανή μουσική και λαϊκό γλέντι.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 6.00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία του χωριού θα υπάρχει Magic Show για τα μικρά παιδιά και στη συνέχεια λαϊκό γλέντι.

Την ίδια μέρα στις 9.00 το βράδυ διοργανώνεται από το Σύλλογο Καρναβαλιστών Disco Party στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μιλτιάδης», στο Διονυσίου.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα θα γίνει πάρτι για τη νεολαία με τον ράπερ FY στην κεντρική πλατεία Σημάντρων.

Στις 11.00 το πρωί της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου, στην περιοχή του Σφαγείου, προγραμματίζεται το πέταγμα του χαρταετού, για μικρούς και μεγάλους, με τη συνεργασία του Λαογραφικού Συλλόγου Σημάντρων.

Την ίδια μέρα, στις 4.00 το απόγευμα διοργανώνεται ο χορός του Δημοτικού Σχολείου Σημάντρων στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, ενώ λίγο αργότερα, στις 6.00 το απόγευμα θα ξεκινήσει λαϊκό γλέντι με τον Κώστα Σαφέτη και την ορχήστρα του.

Με δωρεάν νηστίσιμα για όλους θα γιορταστούν τα Κούλουμα στα Σήμαντρα, στις 11.00 το πρωί, αλλά και λάτιν και βραζιλιάνικους χορούς, ενώ στις 2.00 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών, με τη Βασίλισσα του Καρναβαλιού, άρματα και πεζοπόρα τμήματα. Στις 3.00 το μεσημέρι θα γίνει η τελετή λήξης της παρέλασης, αλλά η διασκέδαση δεν σταματά εκεί, καθώς ακολουθεί μουσική συναυλία και λαϊκό γλέντι.

329660464 956111841999704 2795081102511262950 n

moustakas1

Συλλογική δουλειά

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, για να στηθεί όλο το εγχείρημα απαιτείται συνεργασία και πολύ προσωπική δουλειά από τα μέλη του Συλλόγου Καρναβαλιστών Σημάντρων, τους οποίους ευχαρίστησε. Παράλληλα για τις εκδηλώσεις απαιτούνται και χρήματα. Ο Δήμος Ν. Προποντίδας διέθεσε το ποσό των 15.000 ευρώ, που ωστόσο δεν είναι αρκετό για να καλύψει όλα τα έξοδα. Έτσι χρειάστηκε η συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, αλλά και ιδιωτών χορηγών τους οποίους ευχαρίστησε, ευχαριστώντας παράλληλα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την προβλή.

Για τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς αλλά και την αστείρευτη διάθεση των μελών του Συλλόγου Καρναβαλιστών μίλησε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Κοκκινίδης, υπογραμμίζοντας ότι το κόστος της διοργάνωσης πλέον έχει διπλασιαστεί από την τελευταία φορά που διοργανώθηκε το Καρναβάλι.

Για ένα χωριό που έχει ξεσηκωθεί και ζει στους πυρετώδης ρυθμούς της προετοιμασίας του Καρναβαλιού, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Σωτήρης Μιστιλίδης, επισημαίνοντας ότι το καρναβάλι ξεκίνησε πριν περίπου μισό αιώνα, από παρέες του χωριού, ενώ άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του από τη δεκαετία του 1980 και έπειτα.

Μάλιστα ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι τη δεκαετία του ’80 ο ίδιος και ο Κώστας Κοκκινίδης, μαθητές του Γυμνασίου, είχαν συμμετάσχει στο Καρναβάλι Σημάντρων στο άρμα των «Ανθρωποφάγων»!

Τέλος η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρναβαλιστών, Γεωργία Παυλίδου, εστίασε στις προετοιμασίες των 10 αρμάτων που θα συμμετέχουν στην παρέλαση, καθώς και των ισάριθμων πεζοπόρων τμημάτων, καλώντας κατοίκους και επισκέπτες να διασκεδάσουν όλοι μαζί την Αποκριά.

paliouras1

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 18:23
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2